geroosterde-paprika-tomaat-tapenade

Geroosterde paprika-tomaat tapenade

Het is weer even geleden dat ik zo’n soort recept heb gedeeld, maar ik wil je deze paprika-tomaten tapenade niet onthouden: zo lekker! Ik ben sowieso gek op tapenade. Het is overal bij te gebruiken, voel je dus vrij om het waar dan ook bij te serveren.

Verse oogst telersbox
De ingrediënten welke ik voor deze tapenade heb gebruikt zaten in de zomer seizoensbox van Verse Oogst. Eens per seizoen krijg ik een box vol verse groente en fruit uit het seizoen. De basis van deze paprika-tomaten tapenade zijn verse puntpaprika’s (er zaten zowel gele als rode in het pakket), tomaten en poblano pepers. De pepers zijn niet heel scherp, maar geven toch een licht pittige smaak aan de tapenade.

geroosterde-paprika-tomaat-tapenade
Rooster de ingrediënten
Want dat geeft écht een lekkerdere smaak aan de tapenade. Ik heb ervoor gekozen om alles in de oven te roosteren. Normaal rooster is het ook wel eens in de airfryer, maar wilde het niet te knapperig/droog laten worden en dan is de oven ideaal. Het geeft zoveel meer smaak dan als je de groente zou koken of bakken dus sla deze cruciale stap niet over 😉

Wat heb je nodig?

  • 2 gele (punt)paprika’s
  • 2 rode (punt)paprika’s
  • 3 romatomaten
  • 2-3 poblano pepers *
  • 15-20 zwarte olijven zonder pit
  • zeezout
  • klein beetje olijfolie

* eventueel te vervangen voor 1 rode peper als je van écht pittig houdt.

Snij de paprika’s open, verwijder de zaadlijsten en snij in repen. Doe hetzelfde met de poblano pepers. Halveer de tomaten en leg alles op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie en rooster in een voorverwarmde oven op 190 graden in 25-30 minuten. Laat afkoelen en doe de geroosterde groente vervolgens in een keukenmachine met 15-20 ontpitte zwarte olijven. Maal niet te fijn. Breng de paprika-tomaat tapenade vervolgens op smaak met wat grof zeezout.

geroosterde-paprika-tomaat-tapenade
(Serveer)tip
De paprika-tomaat tapenade is heerlijk om te serveren bij de borrel. Lekker op een toastje, stokbroodje of serveer het eens bij een stuk vlees, kip of vis of beleg hier je pizza mee in plaats van tomatensaus. Je kunt de tapenade ongeveer 3-4 dagen bewaren in de koelkast. Volgende week komt er een leuk vegetarisch recept online met deze tapenade als basis. Mocht je meer inspiratie willen voor andere dips & smeersels zoals pesto check dan even deze pagina. Geniet ervan!

Liefs Ester

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*