gevulde paprika couscous

Gevulde paprika met couscous

Vroeger gruwelde ik hier echt van: paprika! Als mijn moeder er iets mee maakte, viste ik er alles tussenuit. Tegenwoordig lust ik het wél. Daarom dit keer een vegetarisch recept: gevulde paprika met couscous! 

Vegetarisch gerecht
Je herkent het vast wel bij jezelf. Er zijn dingen die je vroeger echt vies vond en nu smul je ervan. Buiten dat ik bijvoorbeeld geen paprika lustte, at ik ook enorm veel vlees. Een tijdje heb ik echt heel veel minder vlees gegeten, maar tegenwoordig neem ik zo af en toe wel vlees. Nog steeds niet veel. Als het 1-2x per 2 weken is, is het veel. Als ik vlees eet is het rundvlees of kip. Dat laatste kan ik niet wegdenken uit mijn voedingspatroon, zo lekker! Dit keer dus een vegetarisch gerecht: gevulde paprika uit de airfryer (of oven mocht je die niet hebben).

gevulde paprika couscous
Kan wel met vlees of vis
Voor de liefhebber die er echt niet zonder kan: dit kan uiteraard ook prima als bijgerecht geserveerd worden bij vlees of vis. Ik at dit met sla als hoofdgerecht, maar wissel vooral af!

Wat heb je nodig voor 4 stuks?

  • 2 paprika’s
  • 100 gram gekookte couscous
  • halve courgette
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels zwarte olijfringen
  • 1 flinke theelepel Ras el Hanout kruiden
  • olijfolie
  • optioneel: platte peterselie voor garnering

bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de courgette in blokjes en snipper de ui. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Bak de ui met de courgette in wat olijfolie, zo’n 3-4 minuten op hoog vuur, en doe er halverwege de Ras el Hanout kruiden bij. Bak goed door en doe dat dan met de couscous en de olijfringen in een kom. Meng door en verdeel over de gehalveerde paprika’s. Bak vervolgens in het mandje van de airfryer, zonder bakpapier! Ik deed dit 20 minuten op 160 graden (zonder voorverwarmen!). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak tussen de 25-30 minuten. Om te voorkomen dat de randjes van de paprika verbranden kun je ze licht insmeren met olijfolie.

gevulde paprika couscous
(Serveer)tip
Deze gevulde paprika is ook erg lekker met wat stukjes feta er doorheen, geraspte kaas er overheen of serveer met gegrilde kip, biefstuk of falafel! Voor meer lekkere hartige recepten check deze rubriek op mijn blog of dit bord op mijn Pinterest.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*