gevulde-portobello-met-tapenade

Portobello gevuld met tapenade

Een portobello kun je met van alles vullen. Ik zette afgelopen week het recept van een heerlijke paprika-tomaat tapenade online en bedacht dat dit ook heerlijk is als vulling. Je kunt dit eten als hapje of serveren bij de maaltijd. 

De paprika-tomaat tapenade
Ik ben gek op dips, smeersels en tapenades. Vroeger kocht ik het altijd, nu soms ook nog, maar steeds vaker maak ik het zelf. In de box van Verse Oogst zaten verschillende producten waaronder de ingrediënten welke ik heb gebruikt voor deze paprika-tomaat tapenade. Ik wist niet zo goed wat ik met de portobello ‘s aan moest maar toen ik de tapenade had gemaakt ging er een lampje branden: Es, gebruik het gewoon als vulling. En daar had ik geen spijt van! Dit receptje gaat hier vaker gemaakt worden, zeker omdat het eigenlijk helemaal niet zoveel werk is.

geroosterde-paprika-tomaat-tapenade
Oven en airfryer
Voor dit recept heb ik zowel de oven als de airfryer gebruikt, in ieder geval voor de tapenade. De portobello heb ik bereid in de airfryer, maar ik heb ook de bereidingswijze van de oven erbij gezet. Niet iedereen is nog overtuigd van de airfryer (snap ik niets van;-)).

Wat heb je nodig?

  • 2 gele puntpaprika’s *
  • 2 rode puntpaprika’s *
  • 2-3 poblano pepers
  • 15-20 zwarte olijven zonder pit
  • 3 (roma)tomaten
  • zeezout
  • 4 grote of 6 kleine portobello’s
  • geraspte (oude) kaas

* eventueel te vervangen voor normale paprika!

Maak eerst de tapenade, het recept vind je hier. Verwijder de binnenkant van de portobello en vul met de tapenade. Bestrooi met wat geraspte kaas. Ik heb oude kaas gebruikt, extra pittig. Uiteraard kun je gewoon de kaas gebruiken die je zelf het lekkerst vind! Bak 15 minuten op 180 graden in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet) of verwarm een oven voor op 180 gaden en bak 25 minuten. Let op, dit kan per airfryer/oven verschillen.

gevulde-portobello-met-tapenade

(Serveer)tip
Ik at deze gevulde portobello als bijgerecht, maar het is ook heerlijk als hapje bij de borrel. Geen zin om zelf tapenade te maken? Vul het dan gewoon met tapenade naar keuze, maar eenmaal een keer zelf gemaakt denk ik dat je om bent! Het recept van deze gevulde portobello staat ook op de website van Verse Oogst, kijk daar ook eens voor heerlijke inspiratie, staan zoveel lekkere dingen op, enjoy!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*