Gevulde tomaat uit de airfryer

Zoveel ideeën, zo weinig tijd! Dat is een beetje hoe mijn leven er momenteel uitziet. De airfryer is dan ook een uitkomst: alles wordt extra snel gaar en het is eigenlijk ook nog eens lekkerder dan uit de oven. Pas geleden maakte ik deze gevulde tomaatjes met ei bijvoorbeeld: aanrader!

Gevulde tomaat
Eigenlijk kun je tomaten met alles vullen, maar dit keer deed ik het gewoon met wat ik nog in de koelkast had liggen. Soms kan het leven zo simpel zijn. Jij hebt de ingrediënten voor dit recept vast ook gewoon in huis dus als je een keer zin hebt in wat anders dan je standaard tomaatje, is dit een perfect alternatief!

Wat heb je nodig?

  • 2 kleine tomaten
  • 1 ei
  • peper en zout
  • optioneel: bieslook ter garnering

Snij de kapjes van de tomaat en hol uit. Klop in een kommetje het ei en breng op smaak met peper en zout. Giet in de uitgeholde tomaten en zet rechtop in een ovenschaaltje of muffinvorm. Leg de kapjes erbij!

gevulde tomaat met ei
Airfryer
Zet het schaaltje in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet!) en bak 10 minuten op 160 graden tot het ei gestold is.

Oven
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de tomaatjes 25 minuten of tot het ei gestold is.

Serveertip
Lekker als hartig ontbijt (een leuke afwisseling van je zoete ontbijtjes) of serveer het als bijgerecht. Heerlijk bij een salade of gebakken aardappeltjes met een stukje vlees(vervanger).

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*