gezond koekjesdeeg

Gezond koekjesdeeg om te snoepen

Vroeger werd ik altijd zo gelukkig als ik dit van mijn moeder mocht snoepen, evenals de slagroom of het cakebeslag: heaven! Dit is een echt een toprecept en zo makkelijk: gezond koekjesdeeg dus snoepen zonder schuldgevoel. 

Rauw deeg? 
Ja zeker, in dit geval van maar 3 ingrediënten ook nog eens en zonder ei dus je hoeft je geen zorgen te maken. Ik heb overigens niet geprobeerd hier echt koekjes van te bakken, misschien een optie voor de volgende keer, maar dit is al lekker dus het was binnen 2 dagen op. Ja… iets met portiecontole haha. Overigens is dit best machtig dus heel veel eet je niet in 1 keer.

gezond koekjesdeeg
Glutenvrij maken
Ik gebruikte dit keer geen glutenvrij, maar speltmeel. Wil jij glutenvrij gezond koekjesdeeg maken? Er staat al een variant met kikkererwten op mijn blog of vervang het speltmeel gewoon voor bijvoorbeeld boekweit-, teff- of havermeel. In Amerika is rauw koekjesdeeg erg populair, cookie dough, maar ook in Nederland zie je het steeds meer. Als je deze geproefd hebt weet je waarom!

Wat heb je nodig?

  • 60 gram meel
  • 1,5 eetlepel ahornsiroop/maple syrup
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • optioneel: wat druppels vanille extract/flavdrops

Laat de kokosolie smelten en meng dit met 1,5 eetlepel ahornsiroop. Je hebt in ieder geval iets van stroop nodig, mag ook een andere zijn zoals agave- of rijststoop. Doe hier het meel bij en meng. Proef of je het zoet genoeg vind. Is dat niet zo? Voeg nog wat extra ahornsiroop toe of wat vanille druppels (ik gebruikte deze flavdrops).
gezond koekjesdeeg
(Serveer)tip
Je kunt dit gezonde koekjesdeeg meteen eten of bewaren in de koelkast. Het wordt dan wel wat hard, dus laat even uit de koelkast staan voor je het eet. Je kunt er ook balletjes van rollen (blissballs idee!) of doe er wat chocolade doorheen. Volg mij voor meer inspiratie op Pinterest, Facebook en/of Instagram!

Liefs Ester

2 Comments

  1. Als je het met amandelmeel maakt is het nog gezonder

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*