ezonde aardbeien tiramisu

Gezonde aardbeien tiramisu met kwark

Tiramisu bevat vaak enorm veel ongezonde ingrediënten, maar het kan ook anders. Deze aardbeien tiramisu is gemaakt op basis van kwark en met de aardbeien is het extra zomers. Past bij dit weer!

Is het wel tiramisu?
Tja… Of ik het officieel zo mag noemen weet ik niet. Tiramisu is een Italiaans dessert dat bestaat uit verschillende lagen. Onderop liggen lange vingers die gedoopt zijn in sterke koffie en besprenkeld zijn met alcoholische drank. Daar bovenop komt een mengsel van mascarpone en eigeel geklopt met suiker en geklopte eiwit. Er kunnen meerdere lagen op elkaar gestapeld worden. De bovenste laag wordt bedekt met cacaopoeder. Geen van dat alleen in dit recept haha. Maar omdat het lagen zijn, noem ik het toch gewoon aardbeien tiramisu. Ik ben nou eenmaal altijd een beetje tegendraads 😉

gezonde aardbeien tiramisu

Gezonde variant ten top
Buiten dat dit een super makkelijk nagerechtje is, is deze aardbeien tiramisu ook nog eens snel klaar. Voor de bodem gebruikte ik koekkruimels van granola koekjes. Ik schreef nog niet zo lang geleden een review (zie hier) over deze gezonde koekjes en maakte er toen een lactosevrije taart mee. Ik had nog een pak staan en dus gebruikte ik deze voor dit recept, evenals aardbeienkwark van Optimel.

Wat heb je nodig voor 4 kleine glaasjes?

  • 60 gram (Granola)koekjes
  • 140 gram magere (aardbeien)kwark
  • 4-6 kleine aardbeien
  • optioneel: zoetmiddel afhankelijk van de (smaak) kwark

Verkruimel de koekjes en verdeel over de glaasjes, druk een beetje aan. Verdeel vervolgens de kwark er overheen en garneer met de aardbeien. Eigenlijk heb je niet meer nodig dan dat!

ezonde aardbeien tiramisu

(Serveer)tip
Dit is een klein toetje/nagerecht, maar je kunt uiteraard de porties groter maken of meerdere glaasjes maken indien je met meer mensen bent. Dit is een nagerecht welke je ook prima vooraf kunt maken, zeker bij grote gezelschappen erg handig en het staat super feestelijk. Ik at het ook als ontbijt: kan prima. Of je nou deze gezonde koekjes, granola of muesli gebruikt… Ik zie het verschil niet! Volg jij mij al op Pinterest? Daar vind je op dit bord ook andere nagerechten. Ze staan overigens ook hier op mijn eigen website.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*