gezonde broodpudding

Gezonde broodpudding met blauwe bessen

Dit recept staat al zo lang op mijn to-bake lijstje dus het werd eens tijd eindelijk zelf eens aan de slag te gaan. Een gezonde broodpudding? Ja zeker: vrij van geraffineerde suikers en perfect als ontbijt of toetje!

Glutenvrij brood
Ik eet niet specifiek glutenvrij, is bij mij ook niet nodig (lees: totaal geen intoleranties), maar toch bak of kook ik regelmatig glutenvrij omdat ik hou van de afwisseling. Ik had nog glutenvrij brood liggen en vaak vind ik dit net te droog als het niet vers is. Perfect dus om wentelteefjes van te maken of in dit geval een broodpudding! Dit recept is genoeg voor 2 porties en als je geen glutenvrij brood hebt of wil gebruiken: kan uiteraard ook met ieder ander brood naar keuze!

gezonde broodpudding

Love, peace & granola
Tja een hele mond vol voor dit potje kruiden en als je granola leest of hoort zou je denken dat het alleen daar bij hoort… Nee zeker niet! Je kunt met deze kruiden van GreenGypsy echt overal bij gebruiken! Dit keer deed ik het dus in deze gezonde broodpudding, maar het is ook makkelijk te vervangen voor kaneel of koek & speculaaskruiden. Iets wat veel mensen gewoon wel in hun voorraadkast hebben staan. Toch wil ik je als ambassadeur van deze heerlijke kruidenmixen deze niet ontzeggen: deze mix van gember, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat is namelijk Goddelijk! Als je op de roze link bij de ingrediënten klikt kom je er direct bij uit.

Wat heb je nodig?

  • 3-4 sneetjes oud (glutenvrij) brood
  • 2 grote of 3 kleine eieren
  • flinke scheut (plantaardige) melk
  • 50-75 gram blauwe bessen
  • 1,5 theelepel love, peace & granola
  • 1 – 1,5 eetlepel Kristal Sweet *
  • klein handje amandelschaafsel
  • PAM-spray, boter of olie om in te vetten

* te vervangen voor ieder ander zoetmiddel naar keuze!

Mix de eieren met de melk en de kruiden in een schaaltje. Snij het brood, afhankelijk van de grootte, in 2-3 delen. Vet het ovenschaaltje (deze is ongeveer 20×15 cm) in en verdeel de 1e laag brood over de bodem. Verdeel er een paar blauwe bessen overheen en schenk een deel van het eiermengsel hierover. Herhaal dit tot alles op is en bestrooi de bovenkant met de kristal sweet en het amandelschaafsel. Bak vervolgens in de airfryer 5 minuten op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet!) en daarna nog 16 minuten op 170 graden. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in 25-30 minuten goudbruin. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. Deze gezonde broodpudding is klaar als de bovenkant goudbruin gekleurd is. Als het brood niet genoeg bedekt is, kan het aanbranden, eventueel kun je het afdekken om dit te voorkomen.

gezonde broodpudding

(Serveer)tip
Warm het lekkerst! Ik at er 2 dagen van. De dag erna gewoon in de magnetron opgewarmd: ook prima! Volg jij mij ook al op Pinterest? Daar hoef je niets te missen van mijn recepten, zo vind je op dit bord al mijn airfryer recepten. Sla je favoriete recepten op en laat me weten wat je ervan vond!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*