gezonde pompoenpannenkoekjes

Gezonde fluffy pompoenpannenkoekjes

Dit is hét seizoen voor pompoen en laat ik daar nou dol op zijn! Al best wat recepten op mijn blog, maar nog geen pompoenpannenkoekjes. Tijd dus om die maar eens te maken én te posten.

Pompoenseizoen
Wat is pompoen veelzijdig. Je kunt er zoveel mee maken! Van hartige recepten zoals deze stoof tot zoete zoals deze pompoentaart! Als je de zoekfunctie op mijn homepage gebruikt en “pompoen” intikt vind je nog veel meer lekker recepten. Voor deze pompoenpannenkoekjes gebruikte ik weer de pumpkin spice mix. Past zo onzettend goed bij dit soort gerechten. Als je op de roze link klikt bij de ingrediënten kom je er vanzelf uit mocht je interesse hebben!

gezonde pompoenpannenkoekjes

Voorraad pannenkoeken
Ik maakte gelijk een hele stapel van 10 pannenkoekjes. Voor een grote eter 4-5 per persoon dus 2 porties, maar minder als je niet zo’n grote eter bent of het met iets anders serveert zoals kwark, yoghurt of fruit dan eet je er zo 3-4 keer van. Extra voedzaam omdat er gewoon groente in zit. Zo begin je je dag extra goed. Pompoen is een goede vervanger voor banaan. Zo maakte ik banaanpoffertjes, maar ook al eens pompoenpoffertjes. Beiden erg lekker trouwens!

Wat heb je nodig?

  • 90 gram (spelt)bloem
  • 250 gram gekookte pompoen
  • 2 eieren
  • flinke snuf bakpoeder (ongeveer koffielepel)
  • 1 eetlepel pumpkin spice mix of kaneel
  • snufje zout
  • (kokos)olie om in te bakken

Kook eerst de pompoen (flespompoen of stukjes al voorgesneden pompoen uit het vers schap). Laat afkoelen en mix dit met de eieren tot een romig geheel. Mix in een kom de bloem met het bakpoeder, het zout en de pumpkin spice mix. Doe dit bij het pompoenmengsel en mix tot een lobbig beslag. Laat even staan. Laat vervolgens de olie smelten in de pan en bak de pompoenpannenkoekjes per 3-4 in een pan op laag vuur. Als de bovenkant begint te bobbelen draai ze je voorzichtig om en bak nog een minuut of 1 tot 1,5. Herhaal dit tot het beslag op is.

gezonde pompoenpannenkoekjes

(Serveer)tip
Je kunt deze pannenkoekjes met vanalles combineren. Ik serveerde ze bijvoorbeeld zoals hierboven met wat pompoenzaadjes, walnoten en ahornsiroop, maar varieer gerust! Wil je meer pannenkoek inspiratie? Check dan deze rubriek of bezoek mijn pannenkoeken bord op Pinterest.

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*