gezonde aardbeientaart

Gezonde havermout aardbeientaart

Het is al weken lekker weer (hallo prima lente!) en dus krijg ik zin om ook zomerse baksels te maken. Deze havermout aardbeientaart is erg gezond en door de kwark en aardbeien ook nog eens lekker fris!

Zomerkoninkjes
Zo worden aardbeien ook wel eens genoemd. Mijn favoriete fruit blijft banaan direct gevolgd door blauwe bessen, maar in de zomer eet ik ook enorm graag watermeloen of aardbeien! Zo lekker fris en zeker als het warm is eet je dit makkelijk weg. Ook erg lekker in een smoothie trouwens. Er staat al een lekkere aardbeiencake op mijn blog (zie hier) daar voeg ik deze graag aan toe. Variëren blijft tenslotte leuk!

Bakken met kwark
Dit doe ik zo vaak! Soms noem ik het dan cheesecake, wat het eigenlijk niet is, maar what’s in a name? Dit keer noemde ik het dus maar gewoon aardbeientaart, dat is het tenslotte ook haha. Voor deze taart gebruikte ik een ronde bakvorm van 18 cm. Het rijst niet en is een lage taart. Genoeg voor 6 stukken ongeveer.

Wat heb je nodig?

  • 250 gram magere kwark
  • 150 gram havermeel *
  • 2 eieren
  • 5 grote aardbeien
  • 40 gram Ery-Pure**
  • flavdrops vanille (15 stuks)
  • beetje amandelschaafsel
  • optioneel: suikervrije poedersuiker

* is gemalen havermout, kun je zelf ook malen in een blender. Havermoutvlokken kan voor dit recept ook!
** te vervangen voor ander zoetmiddel naar keuze

Meng de kwark en de eieren tot een papje en roer er vervolgens de havermeel, het zoetmiddel en de vanille druppels doorheen (je kunt ook vanille extract gebruiken!). Snij 3-4 aardbeien in kleine stukjes en meng door het beslag. Giet in een vorm, welke je belegd hebt met bakpapier, en beleg met nog 1-2 in plakjes gesneden aardbeien. Eindig met het amandelschaafsel. Bak 15 minuten op 150 graden in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet) en daarna nog 15 minuten op 180. Dit deed ik overigens per ongeluk (begintemperatuur verkeerd ingesteld, maar pakte goed uit!). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak 45-50 minuten. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen, de aardbeientaart is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant mooi goudbruin is.

gezonde aardbeientaart

(Serveer)tip
Laat de aardbeientaart even afkoelen voor je hem aan gaat snijden en bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker. Je kunt deze taart in de koelkast ongeveer 3-4 dagen bewaren. Invriezen kan ook! Enjoy!

Liefs Ester

7 Comments

  1. Even een kwark vraagje, gebruik je gewone Franse kwark? Ik wil hem volgende week maken ❤❤❤

  2. Staat nu in de oven wel in een kleine cakevorm, had alleen grote taartvormen.. ben benieuwd straks

  3. Klopt het dat het beslag behoorlijk dik is?

  4. Petra braun

    Ik heb het beslag van de havermout aardbeiencake gemaakt. Is een dikke brei. Komt dat wel goed? Beslag lijkt mij veel te dik

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*