Gezonde kruidnoten fudge

Het is bijna zover: Sinterklaas avond! Ik moet dan gewoon werken en doe er zelf niets aan, maar ik ben wél in de Sinterklaas bakmood… Of bak… eigenlijk hoeft deze kruidnoten fudge helemaal niet gebakken te worden. Super easy dus en een heerlijke traktatie.

En gezond? In ieder geval een stuk gezonder dan die je in de supermarkt of bij de bakker ziet liggen!

Wat heb je nodig?

  • Half blikje (blikje van 400 ml) kokosmelk *
  • 200 gram pure chocolade 85 %
  • 2 handjes kruidnoten
  • optioneel: extra zoetmiddel **


* ik gebruik die van de toko (Aroy-D) zonder toevoegingen
** ik voegde nog wat witte chocolade flavdrops toe, je kunt ook iets anders gebruiken of het weg laten

Doe de kokosmelk met de stukken chocolade in een pannetje en roer op laag vuur tot alles gesmolten is (let op: niet laten koken!). Doe er als je een zoetekauw bent nog wat zoetmiddel in, dit mag alles zijn. Haal van het vuur en verkruimel de kruidnoten door het mengsel. Beleg een brownie of cakevorm met bakpapier of plastic folie en giet het mengsel erin. Ik hield  3-4 kruidnoten apart om nog over de fudge te strooien.

Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven of, mocht je geen geduld hebben, een uurtje in de vriezer! Snij daarna in stukken.

gezonde kruidnoten fudge
Serveertip
Deze gezonde Sinterklaas traktatie kun je ongeveer 5 dagen in de koelkast bewaren. Buiten de koelkast wordt het zacht. Je zou er ook nog wat krenten, cranberries of noten doorheen kunnen doen voor de afwisseling, maar eigenlijk Is het zo lekker genoeg. Het was in ieder geval goedgekeurd door mijn collega’s!

Enjoy!

2 Comments

  1. vraagje: gebruik je nu 400 of 200ml kokosmelk? En dan alles uit het blik (even doorroeren dan denk ik) of gebruik je alleen de room?

    Hoor graag van je. WIl het dit weekend maken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*