Oosterse salade met garnalen

Gezonde Oosterse salade met garnalen

Met dit warme weer (wat is het al tijden lekker!) heb ik niet veel zin om te koken. Deze Oosterse salade is erg makkelijk en ook nog eens voedzaam. Een uitkomst dus als je toch gezond wil genieten.

Zomerse salade
Ik ben zo gek op salades, zeker in de zomer. Het voordeel is dat je iedere keer andere combinaties kunt verzinnen en je zo iedere keer anders eet. Pas geleden at ik op een terras een soortgelijke salade en vond het leuk ook een variant voor mijn blog te maken. Ik ben gek op koriander, waar anderen het haten, dus dat heb ik er bijgedaan. Uiteraard makkelijk weg te laten mocht jij zo iemand zijn die dit vind smaken naar zeepsop haha.

Oosterse salade met garnalen
Een beetje pit
Vroeger gruwelde ik van alles wat maar een beetje heet was. Apart eigenlijk want als je uit een Indische familie komt zou je anders verwachten. Uiteindelijk is dit, zoals mijn vader waarschijnlijk zou zeggen “goed gekomen” en eet ik nu vaker pittig dan voorheen. Sterker nog, knoflook en rode peper zijn favoriete ingrediënten hier in huis!

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • SALADE: 
  • 125 gram sla
  • 300 gram wokgarnalen met knoflook
  • 125 gram peultjes
  • halve komkommer
  • 50 gram taugé
  • 1 mango
  • Bosje koriander
  • beetje (olijf)olie
  • DRESSING: 
  • beetje olijfolie
  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • scheutje ketjap/sojasaus

Maak eerst de dressing door de rode peper fijn te hakken en de pitjes te verwijderen. Meng deze samen met de ketjap/sojasaus, olie en het sap van de limoen. Kook kort de peultjes en doe ditzelfde met de taugé. Eigenlijk meer blancheren dan koken door 2-3 minuten in kokend water te laten staan. Schil de komkommer en snijd in plakjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukjes. Hak de koriander grof. Verhit de olie in een pan en bak de garnalen volgens de gebruiksaanwijzing. Verdeel de sla, taugé, peultjes, mango en komkommer over de borden, doe hier de gebakken garnalen bij en verdeel de dressing er overheen. Garneer tenslotte de Oosterse salade met de koriander.

Oosterse salade met garnalen
(Serveer)tip
Deze Oosterse salade is zowel lauwwarm als koud erg lekker! Ik had hier 2 porties van, maar als je er nog iets bij serveert zou je hier ook met 3 personen kunnen eten. Ook erg lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld kip en rijst. Dan zou je de garnalen weg kunnen laten. Voor meer salade inspiratie check deze rubriek.

Liefs Ester

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*