pizza carpaccio

Gezonde pizza carpaccio met rucola

Mijn laatste blog voor I-Kook alweer! Een lekker zomerse pizza carpaccio. Ik merk dat ik de laatste tijd toch weer meer vlees eet en dus deel ik dan automatisch ook weer recepten met vlees op mijn blog.

Wat is carpaccio eigenlijk?
Het is oorspronkelijk een gerecht van dungesneden rauwe runderlende. Tegenwoordig zijn er vele varianten, met ingrediรซnten als rauwe tonijn, marlijn, zalm en kalfsbiefstuk. Zo plaatste ik recent al deze pizza vitello tonato gemaakt met kalfsvlees. Vaak wordt carpaccio geserveerd als voorgerecht. Deze pizza kun je ook prima met een aantal mensen als voorgerecht eten, maar ook gewoon als hoofd- of lunchgerecht!

pizza carpaccio
Tip van flip
Ik schreef net dat dit al weer mijn laatste blog voor I-Kook is, ben je toevallig op zoek naar een goede keuken om ook dit soort lekker recepten in te aan maken? Bezoek 1 van de vestigingen van I-Kook dan eens.

Bloemkoolpizza
Ik kan hier dus echt geen genoeg van krijgen. Minder koolhydraten en deel van het meel vervangen voor bloemkool. Dit maakt deze pizza meteen een stuk gezonder! Je hebt tegenwoordig ook een courgette-, pompoen of een rode bietenbodem. Lijkt het je niets? Je proeft het niet eens en dus eet je ongemerkt meer groenten. Ik zou het zeker aanraden een keer te proberen en anders? Pak je gewoon een “normale” pizzabodem voor de pizza carpaccio, ook goed ๐Ÿ˜‰

Ingredients

  • 1 Magioni bloemkool pizzabodem
  • 12 gram carpaccio
  • 50 gram rucola
  • eetlepel kappertjes
  • klein handje pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas
  • Balsamicocrรจme

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de bodem goudbruin in 10-12 minuten. In de airfryer, mocht je die hebben, kan ook. Bak dan in voorverwarmde airfryer op 180 graden 6-8 minuten. Bak de pijnboompitten ondertussen in een droge koekenpan en laat afkoelen. Laat de pizzabodem afkoelen en beleg met de carpaccio. Beleg met de rucola en verdeel er de kappertjes en pijnboompitten overheen. Schaaf er naar smaak Parmezaanse kaas overheen en garneer met de balsamicocrรจme.

pizza carpaccio
(Serveer)tip
Hou je niet van balsamico? Ook lekker met pesto! Serveer deze pizza carpaccio direct. Als je hem eet als hoofdgerecht kun je er met een lekkere salade naast met 2 mensen prima van eten. Wil je het iets gezonder houden, garneer dan alleen met wat kruiden en olijfolie in plaats van de crรจme.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*