redvelvet poffertjes

Gezonde redvelvet poffertjes

Jaaaa daar is weer een poffertjes recept. Gewoon omdat je er zo enorm mee kan variëren! Dit keer maakte ik redvelvet poffertjes. Ze zijn vrij van gluten, lactose én geraffineerde suikers. 

Redvelvet = biet
Hoe krijg ik deze poffertjes gezond en toch roze van kleur? Hiervoor gebruik ik rode bietenpoeder, maar je kunt ook een beetje bietensap gebruiken. Net wat je in huis hebt! Ik maakte al eerder recepten met rode bietenpoeder zoals deze redvelvet mugcake die ook zo populair was (of is) op mijn blog. Het maakt je recept zo mooi diep roze. Heb je geen poffertjespan? Van dit beslag maak je ook kleine pannenkoekjes, nét zo lekker!

redvelvet poffertjes
Het is ultra gezond
Ja er zitten uiteraard suikers in: natuurlijke fruitsuikers wel te verstaan, niets mis mee! Helemaal suikervrij eten is praktisch onmogelijk, maar als je natuurlijke suikers eet is dat natuurlijk verre van slecht. Daarnaast zit er in rode bietenpoeder relatief veel nitraat wat ervoor zorgt dat je bloeddruk verlaagd. Daarnaast bevat het enorm veel antioxidanten, vitaminen en mineralen. Ik heb dit al jaren in huis en gebruik het toch wel regelmatig. Je doet er mega lang mee want veel heb je er niet van nodig en het is geen vervanging, maar een goede aanvulling op je gezonde eetpatroon.

Wat heb je nodig per persoon?

* ik koos voor boekweitmeel

Prak de banaan met het ei tot een papje en voeg de meel en het poeder toe. Vet een poffertjespan (of een koekenpan als je er pannenkoekjes van maakt) in en verdeel het beslag over de holtes. Bak op zacht vuur tot de bovenkant gaat stollen en draai de redvelvet poffertjes dan om met een lepel of vork. Bak nog een kleine minuut aan die kant.

redvelvet poffertjes
(Serveer)tip
Serveer direct en bestrooi nog met wat poedersuiker, serveer met vers fruit of gebruik een (suikervrije)stroop. Enjoy! Volg jij Essiehealthylife al op Pinterest? Voor meer pannenkoeken- en poffertjesinspiratie volg je dit bord en mis je niets meer.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*