glutenvrije-cafoutis-met-wilde-perzik

Glutenvrije clafoutis met wilde perzik

Er zijn van die ontbijtjes daar kun je er niet genoeg van op je blog hebben staan. In mijn geval zijn dit die uit de airfryer, maar mocht je die niet hebben: geen probleem in de oven kan ook! Deze clafoutis is erg machtig dus ik at er 2 keer van! 

Eiwitrijk en glutenvrij
Ik heb voor deze gezonde clafoutis vanille-perzik kwark gebruikt!  Ik hou gewoon van kwark met smaakjes. Ik mis nog steeds de koffie variant van afgelopen winter waar ik deze heerlijke cake of eigenlijk taart mee maakte. Het voordeel is dat er gelijk een heerlijk smaakje aan je gerecht zit en je eigenlijk niet veel anders nodig hebt om het te zoeten, hooguit om de smaak wat extra naar voren halen. De wilde perzik kun je uiteraard vervangen voor gewone perzik mocht je er niet aan kunnen komen, net zo lekker.

glutenvrije-cafoutis-met-wilde-perzik
Is perzik gezond?
Ja zeker! Zo bevat perzik vitaminen A, B en C. Ook is perzik rijk aan kalium en in mindere mate calcium, fosfor en magnesium. Zeker goed dus om je dag mee te starten in een voedzaam ontbijtje! Je hebt voor deze clafoutis maar 1 wilde perzik nodig als garnering, maar je kunt er ook voor kiezen de clafoutis ermee te vullen en er dus meer in te doen. Voel je vooral vrij ermee te experimenteren. Zowel lekker als ontbijt, nagerecht of tussendoortje!

Wat heb je nodig voor 2 ontbijtjes?

  • 50 gram amandelmeel
  • 30 gram havermeel
  • 200 gram vanille-perzik kwark
  • 1 ei
  • 1 wilde perzik
  • 1 theelepel kokosrasp
  • PAM-spray of (kokos)olie om in te vetten
  • optioneel: vanille flavdrops of vanille extract

Doe de amandel- en de havermeel bij elkaar en voeg de kwark toe. Meng door elkaar en roer er vervolgens het ei doorheen. Wil je nét iets meer vanillesmaak? Doe er dan naar smaak wat vanille druppels bij. Vet een klein ovenschaaltje in en giet het mengsel erin, snij de perzik in reepjes en verdeel over het mengsel. Verdeel er wat kokosrasp overheen.

glutenvrije-cafoutis-met-wilde-perzik
Airfryer
Bak de clafoutis in 20 minuten gaar op 180 graden. Voorverwarmen hoeft niet.

Oven
Verwarm de oven voor op 175-180 graden en bak in 35-40 minuten gaar.

Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De perzik clafoutis is gaar als een prikker er redelijk droog uitkomt, helemaal droog hoeft niet, smeuïg is juist lekker, maar het mag niet te nat zijn. De bovenkant behoort goudbruin verkleurd te zijn.

Je kunt ingrediënten zoals ik gebruikte voor deze gezonde clafoutis trouwens tegenwoordig gewoon online bestellen bij je vertrouwde appie met korting! Tip van flip: klik hier voor de actiecode 😉

Geniet ervan, liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*