glutenvrije matcha cake

Glutenvrije matcha cake met fruit

Ik ben gek op groene thee, maar matcha poeder is iets waar ik veelal aan moet blijven wennen. Ik had recent van Magioni matcha poeder gehad en besloot de uitdaging weer eens aan te gaan: deze matcha cake is echt heerlijk!

Matcha poeder
Matcha kan een grasachtige en bittere smaak hebben en wordt vaak geserveerd met een zoetstof of melk, zo maakte ik eerder vaak matcha latte. Matcha poeder is ook populair in smoothies of om mee te bakken, door het zoet te maken heb je niet de bittere smaak en toch de gezondheidsvoordelen. Matcha bevat veel antioxidanten: slechts één kop thee bevat meer dan 5x keer zoveel antioxidanten dan ieder ander voedsel. Deze cake bevat tevens geen geraffineerde suikers en ook nog eens heel weinig koolhydraten per portie 😉

glutenvrije matcha cake

Groene cake
Heb je wel eens redvelvetcake proberen te maken? Vaak lijkt het beslag super rood, maar zodra je het de uit de airfryer of oven haalt…. Is het roze/rode weg. Ik heb tot nu toe alleen bij kort verwarmen (zoals deze redvelvet mugcake) ervaring met de dieprood/-roze kleur. Bij deze matcha cake bleef het wel iets groener dan verwacht! Ik gebruike voor deze cake een ronde lage taartvorm van 15-16 cm.

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 50 gram amandelmeel
  • 35 gram teffmeel *
  • 2 theelepels matchapoeder
  • 20-25 druppels vanille flavdrops **
  • 1-2 handjes (bevroren) bosvruchtenmix
  • optioneel: wat amandelschaafsel
  • optioneel: suikervrije poedersuiker om bestrooien

* te vervangen voor ander meel zoals boekweit, rijst, spelt, volkoren (dan niet meer glutenvrij)
** te vervangen voor ieder zoetmiddel naar keuze

Doe de eieren met de bananen in een blender/keukenmachine en doe hier het meel en de matchapoeder bij. Meng tot een glad beslag. Breng op smaak (zoet) met de flavdrops of ieder ander zoetmiddel naar keuze. Beleg een bakvorm met bakpapier of vet in. Giet het beslag in de vorm en beleg met het fruit en eventueel wat amandelschaafsel. Bak ongeveer 22-24 minuten in de airfryer op 160 graden (voorverwarmen hoeft niet!). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak ongeveer 30 minuten. Let op: dit kan per airfryer/oven verschillen. De matcha cake is klaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin verkleurd is.

glutenvrije matcha cake

(Serveer)tip
Laat de cake afkoelen voor je deze uit de vorm haalt en aan gaat snijden. Ik haalde er 8 porties uit. Super lekker als ontbijt of bij de koffie/thee als tussendoortje. Bestrooi eventueel nog met wat poedersuiker. Voor meer cake-inspiratie check deze rubriek of dit bord op Pinterest!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*