Glutenvrije wafels

Glutenvrije wafels met aardbeien

Vorig jaar heb ik een wafelijzer gehad die ronde bakjes kan maken. Tot nu toe nooit gebruikt dus toen ik deze met opruimen tegenkwam besloot ik er glutenvrije wafels van te maken en omdat het zomer is: met zomerkoninkjes!

Wafels of pannenkoekjes
Eigenlijk kun je van praktisch ieder pannenkoekenbeslag ook wafels maken en andersom. Je kunt deze glutenvrije wafels dus maken met ieder soort wafelijzer of als je deze niet hebt bak je er gewoon kleine pannenkoekjes van! Super lekker ontbijt en vult goed. Eet je niet perse glutenvrij? Gebruik dan gewoon bloem of ander meel, net zo lekker hoor!

Glutenvrije wafels
Ontbijtcups
Ik maakte ze al me granola (zoals deze en deze) en voeg daar deze wafelcups aan toe. Super leuk, ga er binnenkort ook eens een hartig gerecht mee uitproberen! Zeker als je eters krijgt super leuk om er een lekker gerecht in te serveren. Dit keer koos ik voor een zoete variant. Het besla van deze glutenvrije wafels heb ik overigens niet gezoet dus je zou het ook zo kunnen eten met iets hartigs.

Wat heb je nodig?

  • 130 gram glutenvrije bloem *
  • 7 gram bakpoeder
  • 240 ml (plantaardige) melk
  • 2 eieren
  • beetje zout
  • (kokos) olie of PAM spray om in te vetten

* te vervangen voor boekweitmeel of bijvoorbeeld teff- of havermeel

Meng de melk met de eieren en voeg hier de bloem, een snuf zout en het bakpoeder aan toe. Meng tot een lobbig beslag en verwarm ondertussen het wafelijzer. Als deze warm is vet in en doe een deel van het beslag erin. Ik haalde hier 4 cups uit, afhankelijk van je wafelijzer of wafelvormpjes welke je tegenwoordig in de airfryer of oven kunt doen wellicht iets meer (of minder). Je kunt er ook pannenkoekjes van bakken zoals al gezegd!
Glutenvrije wafels
(Serveer)tip
Lekker met verse aardbeien en wat (lactosevrije) kwark of yoghurt. Wissel af met fruit, maar net waar je zin in hebt! De wafels kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Zo heb je een voorraad voor een paar dagen. Meer ontbijtinspiratie vind je in deze rubriek of volg me op Facebook en Pinterest.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*