perziktaart

Griekse yoghurt perziktaart

Dat ik deze perziktaart op mijn blog zet is eigenlijk best apart… Je vraagt je nu vast af waarom en dat zal ik je uitleggen: ik ben er namelijk door het bakken van deze taart achter gekomen dat ik allergisch ben voor perzik! 

Mega raar
Ik kon altijd alles eten. Een week of 2 geleden at ik een perzik die over was na het bakken van deze perziktaart en ineens kreeg ik een dikke opgezette keel, en jeuk en kreeg ik het ook nog benauwd! Kon me niet voorstellen dat het van de perzik kwam dus probeerde het een paar dagen erna weer en hop: zelfde reactie! Evenals bij een appel. Gebakken nergens last van (thank God kon ik deze taart dus gewoon eten) maar zo uit het vuistje is wel een drama. Blijkt dus dat dit ineens op kan komen zetten. Ik moet dus echt gaan uitkijken met wat ik eet!

perziktaart
Glutenvrije taart
Deze perziktaart bakte ik met glutenvrij meel en ik gebruikte mijn nieuwste aanwinst als het gaat om zoetmiddel: Kristalsweet sweet vanille. Super lekker is deze joh! Net die lekkere vanillesmaak maakt het helemaal af. Ik maakte al eerder een airfryer recept met perzik, namelijk deze clafoutis. Perzik smaakt gebakken altijd zo lekker zoet, blij dat ik het op die manier nog wel kan eten. Ik gebruikte voor deze taart een ronde bakvorm van 16 cm.

Wat heb je nodig?

  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 50 gram amandelmeel
  • 25 gram boekweitmeel
  • 30-35 gram Kristal Sweet vanille
  • handje walnoten
  • halve perzik

Meng de yoghurt (ik gebruikte 0%, maar met 10% kan ook dan is het nog romiger) met het ei en roer hier het boekweit- en amandelmeel doorheen. Zoet met de Kristal Sweet (of ieder ander zoetmiddel naar keuze) en bekleed een bakvorm met bakpapier of vet het in. Stort het beslag in de vorm en snijd een perzik in plakjes. Beleg de taart hiermee en verdeel er de in stukjes gesneden walnoten overheen. Bak 16 minuten in de airfryer op 170 graden (voorverwarmen hoeft niet) of verwarm een oven voor op 180 graden en bak 30-35 minuten. De baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen, de taart is gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

perziktaart
(Serveer)tip
Het wordt geen droge taart, eerder klein beetje een cheesecake structuur. Ik vind dat juist lekker! Je kunt deze perziktaart ongeveer 2-3 dagen in de koelkast bewaren, wel goed verpakken, of in stukken invriezen. Volg je mij al op social media? Dat kan via Facebook, Instagram en Pinterest.

Liefs Ester

4 Comments

  1. Waar kan je de boekweit door vervangen? Daar ben ik namelijk allergisch voor

  2. Ik zie dat je veel werkt met kristal sweet, wat kan ik dat door vervangen? Hartstikke bedankt voor het delen van die geweldige recepten!!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*