Groene asperges en aubergine uit de airfryer

Als je merkt dat je niet genoeg groente binnen krijgt op een dag is wellicht het roosteren een goede optie. Het maakt alles zoveel smaakvoller en lekkerder! Bij deze geroosterde groente heb ik totaal geen olie gebruikt, dat maakt het ook nog eens extra gezond.

Groente uit de airfryer

Toen ik mijn airfryer net had deed ik altijd nog wel iets van olie (al was het maar een eetlepel) door de groente voordat ze geroosterd werden. Tegenwoordig doe ik dat niet meer. Het is namelijk helemaal niet nodig en stukken smaakvoller! Ik gebruik soms ook geen kruiden, vaak is de pure smaak al lekker genoeg of je kunt het er daarna overheen doen. Nog niet geprobeerd? Bij deze een recept van geroosterde asperges en aubergine, maar wissel gerust af!

Wat heb je nodig?

  • 1 aubergine
  • 1 pakje kleine groene asperge tips

Snij de aubergine in blokjes en bak 8 minuten in het mandje van de airfryer op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet!). Voeg na deze 8 minuten de groene asperges toe en bak nog eens 10 minuten. Schud af en toe.

aubergine en groene aserges
 Serveertip

Ik at de geroosterde groente met kaasschnitzels, maar je kunt het overal bij eten. Ook door een salade is het erg lekker.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*