Groene curry soep

Het voordeel van curry’s is dat je er altijd zoveel lekkere groente doorheen kan doen. Dat geld ook voor soep! Daarom heb ik in dit gerecht beiden samengebracht want waarom zou je altijd alles traditioneel moeten eten? Ik hou juist van die twist!

Verse curry saus
Ik deelde recent al een heerlijk recept met 1 van de nieuwe verse pastasauzen van de Appie, namelijk deze quinoa met kalkoen en paprikasaus, maar ik ontving ook de curry’s. Alle sauzen en curry’s zijn gemaakt van groenten en kruiden en bevatten geen onnodige toevoegingen. Je voegt lekker vlees-, vis- of vegaproducten en groente toe en je tovert zo een complete voedzame maaltijd op tafel. Hoe fijn is dat?! Deze curry smaak vind ik de lekkerste van de 4, waarschijnlijk omdat ik gek ben op zowel spinazie als courgette. Het heeft een milde currysmaak dus voor iedereen geschikt, zelfs voor de kleintjes!

Soep idee
Zoals inmiddels wel bekend vind ik het altijd leuk altijd een eigen twist aan een recept te geven. Met zoveel curry’s in huis (ik kreeg er namelijk 4!) wil je gewoon niet iedere dag een soortgelijk gerecht eten. Mijn moeder testte mee en bracht mij op het idee een curry soep te maken. Zij had dit namelijk ook gedaan, weliswaar met hele andere ingrediënten en een andere curry smaak, maar het idee was top! Zoals je ziet valt de appel niet ver van de boom als het gaat om variatie en nieuwe dingen uitproberen ????

spinazie courgette curry

Wat heb je nodig voor 1 pan soep?

  • 1x verse AH curry spinazie & courgette
  • 1 liter water
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 1 courgette
  • 200 gram peultjes
  • 1 blik kikkererwten (400 gram)
  • 4 eieren
  • optioneel: koriander voor de garnering

Kook de eieren en breng in een andere pan het water met de bouillonblokjes aan de kook. Snij ondertussen de courgette in blokjes en snij de uiteinden van de peultjes. Laat de kikkererwten uitlekken. Als het water kookt voeg je de courgette en peultjes toe. Kook ongeveer 10 minuten op zacht vuur. Voeg de kikkererwten en de curry toe en kook nog zo’n 8-10 minuten.

Schep in kommen/borden en garneer met een ei en wat verse koriander.

groene curry soep
 Lucky you!
Want na het zien van dit recept wil je deze vegetarische groene curry soep vast ook snel gaan maken en hoe fijn is het dat deze week (t/m 9 april 2017) de verse sauzen in de bonus zijn? Juist! Zo tover jij deze week ook in een handomdraai een voedzame soep op tafel en krijg je nog 25% korting ook!

Serveertip
Deze soep is lekker om zo te eten of serveer met warm naan- of stokbrood. Ben je een stevige/grote eter? Deze soep is ook heerlijk met rijst.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*