hotspot-happy-earth-kitchen

Happy earth kitchen Rotterdam

Gastblogger Kay bezoekt regelmatig hotspots. Recent nog kon je haar hotspot tips van Bali terugvinden verdeeld over 2 blogs om je tips te geven voor je komendevakantie, maar er zijn ook geweldig leuke hotspots in Nederland te vinden. Omdat ze zelf in Rotterdam woont vind je op mijn blog regelmatig Rotterdamse hipster hotspot tips. Dit keer bezocht Kay Happy Earth Kitchen!


Een fantastische plek voor vegans of mensen die intolerant zijn!

Ik zeg “Unicorn Bowls, Rawnola en Salted Caramel Peanut Butter Whip”, jij zegt? HEEN GAAN!  Last van intoleranties voor lactose of gluten, volger van een veganistische of vegetarische lifestyle? HEEN GAAN! Ik kan deze lijst nog heel lang maken, maar naar mijn mening kan Happy Earth Kitchen iedere foodie naar hartelust blij maken! Best part? Deze eatery zit bij mij (Kay) om de hoek in Rotterdam gevestigd!

Yonca’s Kitchen
Whole Foods, Healthy People, Happy Earth… De slogan van Yonca, blogger en eigenaresse van Happy Earth Kitchen, proef en ervaar je zodra je haar zaak binnenstapt. Overal zie je fruit, groen, duurzaam materiaal en licht, maar bovenal: een stralende Yonca! Niet alleen neemt ze de tijd om rustig en vol passie een en ander uit te leggen over haar concept, maar vervolgens gaat ze vol enthousiasme zelf de keuken in om een paar toppers voor ons klaar te maken!

Moet je je dan vervelen tijdens het wachten? Allesbehalve! Deze plek leent zich perfect om een paar uur met je laptop te gaan zitten werken, maar daarnaast is er ook een foodshop waar je toffe, duurzame en lokale producten kunt kopen. Mijn favoriet: gewoon een rijpe banaan, die je thuis meteen in je pannenkoek of baksel kunt gooien, ik hou er van! Deze plek ademt gewoon een bewust en natuurlijke filosofie en dat voel je! En als ik het dan heb over ademen, bedoel ik ook echt dat het tot in de details is doorgetrokken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Wifi-wachtwoord ‘eatplantsnotfriends’? Dat dus, geweldig.

happy-earth-kitchenhappy-earth-kitchen

Happy Me
Een korte blik op de menukaart is meteen voldoende om te weten dat ik hier regelmatig terug ga komen. Niet alleen kan ik hier prima terecht voor verschillende opties met mijn intoleranties, met opties en namen als een Eat the rainbow salad, Oh my glow slow juice, Happy belly smoothie, Fluffy Rose mylkshake en Coconut-mint nanawhip win je het hart van iedere foodie voor je. En gelukkig doet ze dat later ook met mijn maag!

De Unicorn Noodle Bowl van roze en paarse glasnoodles, avocado, mango, rode kool, komkommerslierten, lente ui, koriander, chili peper, zwarte sesam en een dressing van gember-tamari is niet alleen raw, vers en een plaatje om te zien, hij smaakt ook nog eens heerlijk! Met mijn ‘lichte’ pindakaasverslaving kan ik daarnaast ook bevestigen dat deze nanawhip creatie met een topping van salted caramel saus, cacaonibs en pinda’s zeer de moeite is. Machtig, dat wel, dus opnieuw reden om nog een keer terug te komen… Hierna kan ik namelijk niets meer proeven.

unicorn-bowls-rotterdam

Mocht je oog nu groter zijn dan je maag, dan is ook daar een eco bewuste oplossing voor, genaamd de welbekende doggy bag. De maaltijd verdwijnt dan trouwens ook niet zomaar in een bag, maar een duurzame, biologisch afbreekbare variant. Zoals ik al zei: alles tot in de puntjes straalt het Healthy Living principe uit: om bij te dragen aan een betere wereld, en om ervoor te zorgen dat jij je voedt met eten dat goed voor je is. Leuke bijkomstigheid, het is nog heel erg lekker ook!

hotspot-happy-earth-kitchen
Loop dus vooral eens Hopper Noord voorbij of ga het hoekje om bij Bertmans… Regio Noord in Rotterdam wordt alsmaar leuker (sinds ik er woon, natuurlijk)!

Praktische informatie
Happy Earth Kitchen is gevestigd aan de Zwaanhals 299 te Rotterdam. Je kunt alvast snuffelen op hun website. Ze zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 – 20.00 uur en zaterdag en zondag van 09.00 – 17.00 uur

Prijsindicatie
Voor een speciaal drankje betaal je ongeveer tussen de 4 en 6 euro. Je kunt er al ontbijten/lunchen voor 7-9 euro en voor je diner ben je rond de 10-15 euro kwijt.

Eet smakelijk!

Liefs Kay

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*