Haribo 30%

Haribo 30% minder suiker voor je getest

Ik ben een echte snoepkont en heb een soort van bodemdrift…. Eenmaal open moet alles op! Portie controle is dus een must voor mij en minder suiker zou ook fijn zijn. Haribo komt met nieuw snoepgoed: 3 varianten met 30% minder suiker en ik testte het voor je.

Fruitgom snoepjes met 30% minder suiker
Haribo heeft 3 nieuwe kleurrijke varianten ontwikkeld: Fruitilicious, Fruity pinguïns en Scuba mix. De snoepjes bevatten 30% minder suiker en zo kun je dus een stuk “bewuster” snoepen en genieten van de ouderwetse Haribo smaak, maar krijg je toch minder suiker binnen. Naast minder suiker zitten er ook geen kleur- en smaakstoffen in. Dit staat ook duidelijk op de verpakking, erg herkenbaar dus 😉

Haribo 30%

Vrolijk snoepgoed testen
Ik ontving alle-drie de nieuwe varianten en daarnaast wat kleine uitdeelzakjes en stickers om duidelijk te maken dat dit de Haribo 30% minder suiker varianten zijn. Fruitilicious zijn gekleurde snoepjes met verschillende smaken: ananas, appel, aardbei, framboos, sinaasappel en citroen. De Fruity Pinguïns zijn snoepjes met een combinatie van fruitgom en schuim (yes!!) en zijn er in de smaken: sinaasappel, braam, watermeloen. De laatste Scuba mix is een gevarieerde mix met een onderwater thema met bijvoorbeeld zeeschildpadden en dolfijntjes. Sommige snoepjes in deze zak hebben ook een schuimlaagje en de smaken zijn: appel. blauwe bes, aardbei, framboos, sinaasappel en tropisch fruit. Niet echt saai te noemen dus en genoeg te testen.

Haribo 30%

Zelfde smaak of niet?
Dat is natuurlijk de belangrijkste vraag: smaken de snoepjes net als de oude vertrouwde Haribo snoepjes? Ik bak en eet natuurlijk veel vaker iets met suikervervangers of minder suiker, maar met snoep is het een ander verhaal. Daar zondig ik normaal: gewoon snoep wint het namelijk altijd van suikervrije varianten. Ik was dus ook erg benieuwd. Ik… en wat vriendinnen die mee mochten testen! Ik heb ze niet verteld dat er minder suiker in zat. Want eerlijk is eerlijk: vaak gaan mensen dan toch anders proeven. We waren het al snel eens: deze snoepjes zijn lekker! Je proeft niet dat er minder suiker in zit. Onze favoriet? De pinguïns! Lekker zacht snoepgoed en ondanks het kleine formaat van de snoepjes niet hap-slik-weg en een heerlijke fruitsmaak. Je proeft ook echt de verschillende smaken per snoepje.

Haribo 30%

Portie controle is belangrijk!
Een klein handje snoep (25 gram) is een verantwoorde portie en dat zijn 6 snoepjes. In iedere zak zit 220 gram snoep. Genoeg porties dus! En voor de liefhebber van voedingswaarden: 100 gram staat gelijk aan 293 Kcal, 56 koolhydraten (waarvan 35 gram suikers), 7 gram eiwitten en 0,07 gram zout. Het bevat <0,5 gram vet. Niet slecht toch? Zeker als je gewoon af en toe wil snoepen (ken je mijn 80-20 regel nog?) is dit een goede keuze!

Haribo 30%

Benieuwd?
Dat kan ik me voorstellen! De Haribo 30% minder suiker snoepjes zijn inmiddels verkrijgbaar bij de supermarkt en diverse tankstations en hebben een consumentenadviesprijs van € 1,45. Wil je weten welk soort snoep Haribo nog meer in het assortiment heeft? Check dan even hun website. Ik ga deze snoepjes vaker halen, goedgekeurd to the max namelijk! #HariboMinderSuiker #Haribo

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*