Hartige courgette cake

Soms wil je wel eens iets anders serveren bij je soep of lunch. Dan zijn deze mini courgette cake’jes een uitkomst! Ze zijn super voedzaam, snel klaar én vooral erg lekker.

Hartige cake

Hartige cake leent zich perfect als bijgerecht of als tussendoortje als je een keer iets anders wil dan zoet. Ik ben een enorme zoetekauw, maar blijf hartig ook erg lekker vinden. Ik had nog wat courgette en geraspte kaas in huis en bedacht dat dit een prima combinatie was voor een hartige mini cake.

Wat heb je nodig voor 2 kleine cakes?

  • 125 gram (volkoren)meel
  • koffielepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 gram (magere) yoghurt
  • 100 gram geraspte courgette
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • rasp van een halve citroen
  • peper en zout
  • extra kaas ter garnering

hartige cake airfryer
Rasp de courgette laat even uitlekken. Rasp de Parmezaanse kaas en de citroen (of koop het al geraspt!) en zet opzij. Meng in een kom de meel met het bakpoeder en in een klop in een andere kom de eieren met de yoghurt. Doe daar het meel bij, meng goed door en verdeel er de geraspte courgette, kaas en citroenrasp doorheen. Breng als laatste op smaak met peper en zout.

Bekleed 2 mini vormpjes (15 cm) met bakpapier of vet in en verdeel het mengsel. Bestrooi tenslotte nog met wat geraspte kaas.

Airfryer

Verwarm de airfryer voor op 180 graden en bak in 16 minuten gaar.

Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak in 30-35 minuten gaar.

Let op het kan per airfyer of oven verschillen. De hartige cake is klaar als een prikker er droog uitkomt!

Serveertip

Lekker met wat roomboter, kaas, magere vleeswaren of groentespread, maar ook zo zonder iets als bijgerecht bij een soepje. Het is dezelfde dag het lekkerst. Invriezen kan ook, daarna even oppiepen in de oven of airfyer of grill de stukjes brood.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*