Hartige pannenkoek met geitenkaas & spinazie

Deze pannenkoek was erg lekker dus de moeite waard om te delen. Ik ben gek op pannenkoeken, zowel zoet als hartig. Ik had nog wat geitenkaas en verse spinazie en bedacht deze variatie. Heerlijk! Ik bakte de pannenkoek van roggemeel maar je kunt het prima vervangen voor ander meel of bijvoorbeeld voor een (volkoren) wrap. varieer naar hartenlust ☺️

Wat heb je nodig voor de pannenkoek voor 1 portie?

  • VOOR DE PANNENKOEK:
  • 50 gram roggemeel
  • 75 ml water
  • 1 snufje bakpoeder
  • 1 ei
  • olijfolie om in te bakken
  • VOOR DE VULLING:
  • flinke hand verse spinazie
  • circa 50 gram geitenkaas
  • klein handje cranberry’s
  • balsamico crème

Meng alle ingrediënten voor de pannenkoek door elkaar zodat het een luchtig beslag wordt. Laat een klein beetje olijfolie warm worden in een koekenpan en bak de pannenkoek op matig vuur. Als de bovenkant droog is, draai je hem om. Als de pannenkoek klaar is, leg hem dan  op een bord en vul hem met de spinazie, stukjes geitenkaas en de cranberry’s en klap hem dubbel. Schenk er vervolgens de balsamico crème overheen en eet hem als hij nog lauwwarm is.

hartige pannenkoek met geitenkaas en spinazie

Serveertip

Ik vind dit een typisch lunchgerecht, maar je kunt het uiteraard ook prima als avondeten nuttigen. Deze pannenkoek is ook goed de avond van tevoren klaar te maken zodat je een lekkere voedzame lunch mee kunt nemen naar je werk/school.

Enjoy!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*