Hartige wortelcake met geitenkaas

Ik ben een echte zoetekauw, maar eet natuurlijk ook gewoon hartige gerechten! Voor een high-tea maakte ik recent deze hartige wortelcake omdat ik het leuk vind om nieuwe dingen uit te proberen een perfecte gelegenheid om deze te bakken en te laten testen. Deze hartige cake kun je perfect als diner voorschotelen. Zeker met een salade erbij een volwaardige maaltijd en enorm voedzaam. Hij vult behoorlijk dus je kunt er zeker met 3-4 mensen van eten.

Wat heb je nodig voor een normale brownievorm (3-4 personen)?

  • 150 gram (spelt) bloem
  • 60 ml gesmolten roomboter *
  • 200 ml zachte geitenkaas
  • 2 eieren
  • 400 gram wortel
  • peper en zout
  • 50 gram walnoten
  • optioneel: rozemarijntakjes ter garnering


* eventueel te vervangen voor gesmolten kokosolie

Schil de wortelen en snij ze in stukken. Kook ze in 15-20 minuten gaar in de groentebouillon. Giet af en stamp tot een wortelpuree. Meng in een kom de eieren met de geitenkaas, de roomboter en de bloem. Voeg de wortelpuree toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel er als laatste de gehakte walnoten doorheen en verdeel door het cakemengsel.

Bekleed een brownie- of cakevorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Bak ongeveer 35-40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Let op dit kan per oven verschillen. De cake is gaar als een prikker er droog uitkomt. Laat de cake iets afkoelen voor je het aansnijdt.

hartige wortelcake met geitenkaas
Serveertip

Perfect als avondeten of bij de lunch, maar als je het in kleine hapklare stukjes snijdt ook heerlijk als hapje of tussendoortje! De cake is in de koelkast, luchtdicht verpakt, ongeveer 3 dagen te bewaren. Het is dus perfect vooraf klaar te maken. Zo hoef je het alleen nog even op te warmen voor je het serveert of eet het koud, ook heerlijk!

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*