Havermout carrotcake

Ik had nog wat wortel in huis en bedacht dat dit perfect in een gezond baksel gedaan kon worden: carrot cake werd het. De basis is van havermout en er zijn wat extra eiwitjes toegevoegd voor de spiertjes, of gewoon het verzadigd gevoel. Een perfect tussendoortje!

Carrotcake

Worteltaart of carrot cake is een taart (of eigenlijk cake) waarbij wortelen worden vermengd in het beslag. Je eet gelijk extra groente zonder dat je het merkt want het smaakt totaal niet naar wortel! Ik bakte deze carrot cake in de airfyer, maar het kan ook in de oven. Beiden alternatieven uiteraard vermeld.

Wat heb je nodig?

  • 80 gram havermout
  • 40 gram whey/eiwitpoeder *
  • 1 ei
  • 250 ml (plantaardige) melk
  • 50 gram wortelrasp/julienne
  • optioneel: handje gehakte pecan noten en extra zoetmiddel

* ik gebruikte deze smart protein, smaak cookies & cream. Niet in huis? Gebruik een andere smaak of vervang voor 25 gram extra havermout en gebruik dan wel zoetmiddel naar smaak want deze zoet het gelijk. Verleng dan ook de baktijd met zo’n 6-7 minuten!

Meng het ei met de melk en voeg de droge ingrediënten er aantoe (behalve de wortel). Meng goed door elkaar en voeg dan de wortel toe. Meng en schep in een met bakpapier bekleedde bakvorm (ik gebruikte 16cm).

airfryer carrot cake
Airfryer

Bak 17 minuten in de airfryer op 160 graden (voorverwarmen hoeft niet!).

Oven

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de carrot cake in 35 minuten gaar.

Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De taart/cake is klaar als een prikker er droog uitkomt.

havermout worteltaart

Serveertip

Deze havermout carrot cake is perfect als tussendoortje of als snack na het sporten. Je krijgt er snel weer wat energie van. Daarnaast is deze verantwoord genoeg om gewoon als ontbijt te eten.

Enjoy!

2 Comments

  1. Heb hem net gemaakt in de airfryer, door de stenen bakvorm (had geen kleine bakvorm anders), moest ie iets langer maar hij is heul lekker! Smaakt des te meer in dit hondenweer!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*