havermout eetdagboek

Havermout eetdagboek september 2018

Zoals jullie weten ben ik gek op havermout en eet ik het regelmatig. Vorige week at ik 6 dagen havermout als ontbijt, maar geen enkele keer hetzelfde. Wellicht geef ik jullie weer wat inspiratie met dit havermout eetdagboek, dus zette ze voor je op een rijtje! 

Maandag 24 september
Vandaag ontbijt ik met een havermout mugcake uit de magnetron. Al een oud recept en je vind hier ook een aantal vergelijkbare recepten van op mijn blog zoals deze. Het lijkt meer op deze redvelvet mugcake welke ik al eens met jullie deelde alleen in plaats van rode bietenpoeder gebruikte ik rode hibuscus poeder om de mugcake te kleuren. Als topping wat ontdooid (en verwarmd) diepvriesfruit en wat hennepzaadjes voor extra eiwitjes!

havermout eetdagboek
Dinsdag 25 september 
Ik hoef vanavond pas te gaan werken dus ik slaap een beetje uit, iedere keer avonden werken en enorm druk op het werk. Ik sliep nooit echt uit, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik dit toch steeds vaker zonder schuldgevoel doe en hier nog enorm van geniet ook! Ik ontbijt met een bak havermout gekookt in amandelmelk en bak een beetje banaan in de pan voor de topping. Nog wat cacaonibs erover en klaar. Daarna ga ik sporten!

havermout eetdagboek
Woensdag 26 september
Vandaag ga ik eerst skeeleren met mijn zusje. Dit hebben we écht te weinig gedaan afgelopen jaar en het was zulk lekker najaarsweer dat we besloten om onze dag actief te beginnen en lekker te genieten van het najaarszonnetje. Na het skeeleren maak ik een mugcake in de magnetron. Super simpel: 35 gram havermout, 100 gram magere kwark, een ei en wat flavdrops white chocolate mengen, bakje insprayen met PAM-spray en ook hier wat diepvriesfruit overheen. 12 minuten in de airfryer op 180 graden en genieten maar!

havermout eetdagboek
Donderdag 27 september
Vanmorgen ben ik vrij, daarna een middagje werken en dan vanavond een lesje wielerspinning op de planning. Ik ben weer begonnen met sporten en vind spinning echt lekker voor de opbouw van mijn conditie en het is ook nog eens goed voor mijn benen en billen: win-win haha. Vandaag ontbijt ik met een simpel bakje havermout. Ik had nog ergens in de kast een proefzakje eiwitpoeder met chai smaak liggen, ik kook havermout in wat water, doe dit zakje en wat chizaadjes erbij en zoet het met flavdrops smaak maple syrup.

havermout eetdagboek
Vrijdag 28 september
Ik begin mijn dag met het schilderen van de buitenmuur. Deze moest nog een laag dus dat doe ik even voor ik ga ontbijten. Wel maak ik ondertussen mijn ontbijt vast klaar zodat ik daarna gelijk kan eten. Ik maak een ontbijtpizza alla deze in de airfryer en besmeer deze met pindakaas en beleg met plakjes banaan. Ook hier strooi ik wat hennepzaadjes overheen. Ik hou van dit soort ontbijtjes: pizza all day, every day!

havermout eetdagboek
Zaterdag 29 september
Vandaag moet ik werken. Eigenlijk van 09.00 – 12.00 uur, maar door drukte werd het toch 13.30 uur. Ik nam een ontbijt on-the-go mee: havermout, water, eiwitpoeder (smaak vanille), 200 gram pompoen en 1 banaan. Soms kan simpel zo lekker zijn! Zoals je ziet is mijn ontbijt heus niet altijd “fancy”!

havermout eetdagboek
Zondag
Vandaag wijk ik af en eet ik geen havermout haha. Dit havermout eetdagboek geeft jou wellicht inzicht dat je bij havermout helemaal niet direct aan alleen een bakje gekookte havermout hoeft te denken. Als je me langer volgt weet je dat overigens al lang 😉 maar toch! Wil je meer eetdagboek inspiratie check dan deze rubriek op mijn website of gebruik de zoekfunctie op mijn homepage voor meer havermout ideeën.

En omdat ik heeeeeeel vaak de vraag krijg waar ik toch die flavdrops haal (overigens al vaker gedeeld) check even deze link!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*