havermout kwarkmuffins

Havermout kwarkmuffins blauwe bes & citroen

Toen ik net begon met bloggen was 1 van de eerste recepten havermoutmuffins. Het blijft hier favoriet, maar de foto’s van toen passen toch minder bij mijn blog van nu dus is dat recept verloren gegaan. Tijd dus voor een nieuw havermout kwarkmuffins recept!

Simpel is vaak zo lekker
Want ook voor deze muffins heb je helemaal niet veel nodig om het lekker te maken! Omdat ik zin had in een twist, gebruikte ik eens wat citroen. De combinatie van fris en een beetje zuur met zoet…. Heerlijk! Deze havermout kwarkmuffins zijn perfect als on-the-go ontbijt of verantwoord tussendoortje. Je kunt net als ik grote muffins maken, of maak van het beslag wat kleinere muffins, maar net waar je zin in hebt.

havermout kwarkmuffins
Geen banaan
Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook eens iets wil maken zonder banaan. Dat staat overigens ook genoeg op mijn blog, maar vaak gebruik ik voor muffins idd wel banaan. Zo maakte ik pas nog deze muffins van havermout met banaan en chocolade. Nu dus eens zonder banaan en daarvoor in de plaats gebruikte ik kwark (kun je vervangen voor (Griekse) yoghurt. De papieren muffinvormpjes komen trouwens van de HEMA, ik vind ze zo leuk!

Wat heb je nodig voor 4 grote muffins?

  • 250 gram magere kwark *
  • 150 gram havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 100 gram blauwe bessen
  • suikervrije (Stevia) vanille druppels
  • citroensap van een kwart citroen
  • van dezelfde kwart ook het rasp

* ik gebruikte citroenkwark welke dus al een smaakje heeft. Gebruik je die niet heb je meer zoetmiddel nodig!

Meng de kwark met de eieren, het citroensap en voeg de vanilledruppels naar smaak toe. Meng de havermout er doorheen en rasp de citroenschil erboven. Meng tot een lobbig beslag en roer er de blauwe bessen doorheen. Verdeel over de muffinvormpjes en bak in de airfryer op 180 graden in 14 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven dan voor op 180 graden en bak 25-30 minuten. Let op: de tijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De muffins zijn gaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin is verkleurd.

havermout kwarkmuffins
(Serveer)tip
Lekker als on-the-go ontbijt of voedzaam tussendoortje. Je kunt deze havermout kwarkmuffins ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren of vries ze in. Zo heb je iedere keer een voedzaam tussendoortje op voorraad. Voor meer inspiratie volg essiehealthylife op Pinterest!

Liefs Ester

16 Comments

  1. Welke airfryer adviseer/gebruik je?

  2. Dank je wel voor het antwoorden! Bedankt dat je zoveel tijd hebt geïnvesteerd in het delen van je recepten. Een fijn en gelukkig 2018 toegewenst!

  3. Dank je wel! Bedankt ook voor het delen van al je recepten. Een fijn en gelukkig 2018 toegewenst!

  4. Zou je dit ook kunnen maken in een langwerpige cakevorm en dan in plakken snijden?

  5. Hoi Hoi Esther

    Zou ik ipv kwark ook Lactose vrije yoghurt kunnen gebruiken, bijv de vanilleyoghurt?

  6. Heb je ook een alternatief voor havermout?

  7. Put Lutgarde

    Ik ga dat ook proberen

  8. Hoe meng je dit? Met een mixer of gewoon in een kom met een spatel?

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*