havermout-mugcake-met-blauwe-bessen

Havermout mugcake met blauwe bessen

Havermout mugcakes is iets wat je veel voorbij ziet komen op mijn blog. Sorry… Can’t help it! Ik hou er zo van…! Daarnaast is het een erg makkelijk ontbijt en ook nog eens voedzaam. Niets mis mee toch?! Daarom weer een variant uit de airfryer (oven kan ook!) en ik weet zeker dat jij dit ook heerlijk gaat vinden.

Mijn liefde voor mugcakes
Mijn liefde voor mugcakes bestaat al even. Zo begon ik mijn foodie tijdperk met de “normale” variant uit de magnetron zoals deze banaan & limoen variant of deze 4 heerlijke combinaties. Toen ik ontdekte dat het ook in de oven kon maakte ik bijvoorbeeld baked oats met appel & blauwe bes maar sinds ik de airfyer heb ontdekt blijven de verschillende variatie ideetjes maar opborrelen!

havermout-mugcake-met-blauwe-bessen
Het voordeel van het maken van mugcakes is dat je het eigenlijk alleen maar in een ovenvast schaaltje of kommetje hoeft te mengen en het daarna in de magnetron, airfryer of oven schuiven. Ik heb voor deze bereiding wederom gekozen voor mijn grote liefde: de airfryer, maar uiteraard heb ik voor de mensen die nog niet zijn bevangen door deze liefde ook de oven variant erbij gezet. Wil je extra makkelijk? 2 minuten in de magnetron is ook een optie!

Wat heb je nodig?

  • 40 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • handje blauwe bessen
  • optioneel: zoetmiddel naar keuze

Prak de banaan met de ei tot een papje en doe met de havermout in een ovenvast schaaltje (vet eventueel in). Ben je een zoetekauw? Voeg dan naar smaak zoetmiddel naar keuze toe om de mugcake wat zoeter te maken. Schep er als laatste de blauwe bessen doorheen.

havermout-mugcake-met-blauwe-bessen
Airfryer
Bak de havermout mugcake in 12-14 minuten gaat op 180 graden, voorverwarmen hoeft niet.

Oven
Verwarm de oven voor op 175-180 graden en bak in 25 minuten gaar.

Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. Je ontbijtje is gaar als een prikker er droog uitkomt.

(Serveer)tip
Voor deze mugcake kun je ook prima bevroren blauwe bessen gebruiken. Zeker in de koudere maanden een optie. Omdat er nu volop verse blauwe bessen te verkrijgen zijn kies ik liever voor deze!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*