Havermoutmuffins met appel

Een vrije dag betekent hier vaak bakdag! Ik had onlangs de nieuwste producten van Steviala ontvangen, waaronder de Sweet Bee – honey syrup. Een gezonde suikervrije honingvervanger perfect voor heerlijke muffins met appel! Deze muffins zijn vrij van geraffineerde suikers, lactose én enorm voedzaam.

Sweet Bee
Deze honingvervanger is op basis van de zoetstoffen steviolglycosiden en erythritol. Gezoet met stevia waardoor honing veel minder calorieën bevatten dan de traditionele variant. Daardoor heeft dit product veel minder invloed op de bloedsuikerspiegel, waardoor ze ook erg geschikt zijn voor mensen met diabetes. Geen Sweet Bee in huis? Je kunt deze in het recept uiteraard gewoon vervangen voor ander zoetmiddel.

Wat heb je nodig voor 6 muffins?

  • 140 gram havermout (+ extra voor topping)
  • 60 gram speltbloem
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 150 gram appelmoes
  • 40 ml (Sweet Bee) honing
  • 1 grote appel

Doe de havermout met de speltbloem, het kaneel en de bakpoeder in een kom en meng door elkaar. Klop in een andere kom de eieren en meng met de appelmoes en honing. Voeg het samen en meng tot een beslag. Snij de appel in stukjes en meng er doorheen. Verdeel over de muffinvormpjes en verdeel er nog wat havermoutvlokken overheen.

havermout muffins met appel
Airfryer
Verwarm de airfyer voor op 160 graden en bak de havermoutmuffins in 13 minuten gaar

Oven
Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de muffins in 25-30 minuten gaar

Let op: de baktijden kunnen per airfyer/oven verschillen. De muffins zijn klaar als een prikker er droog uitkomt. Laat de muffins afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Dan laten ze iets los van de vormpjes en kun je ze er makkelijk uithalen.

Serveertip
Deze havermout muffins zijn perfect als voedzaam ontbijtje on-the-go! Maar je kunt ze ook als tussendoortje eten of serveren bij de koffie of thee. Ze blijven buiten de koelkast (wel even verpakken!) ongeveer 2-3 dagen goed, in de koelkast 3-4. Je kunt ze ook perfect invriezen.

Variatie? Voeg eens wat walnoten en/of krentjes toe voor je ze bakt.

Enjoy!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*