havermoutmuffins-met-banaan-en-chocolade

Havermoutmuffins met chocolade en banaan

Havermoutmuffins maak ik regelmatig, iedere keer een andere variant. Omdat ik gek ben op de combinatie met banaan en ik ook nog eens een chocoholic vond ik het tijd voor een nieuw recept met deze ingrediënten. 

Weinig ingrediënten nodig
Voor deze havermoutmuffins heb je eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig. Ik heb deze havermout (of eigenlijk heten ze Noats) van Mymuesli gebruikt in de smaak banaan-choco, maar je kunt ook gewoon normale havermout gebruiken en dan wat pure chocolade toevoegen voor de chocoladesmaak! Ik gebruik regelmatig havermout in mijn baksels.

havermoutmuffins-met-banaan-en-chocolade
Havermout all day every day
Ik ben echt gek op havermout en kan het gewoon de hele dag door eten. Ik vind het lekker als ik het kook, maar ook maak ik er regelmatig taarten of muffins mee. Zo maakte ik een paar maanden terug nog deze havermouttaart die ook al door enorm veel mensen gemaakt is, en ook deze havermoutmuffins met appel zijn erg populair! Havermout is enorm gezond en je kunt er zoveel mee variëren. Zoek op mijn homepage anders eens met de zoekfunctie naar havermout en je krijgt gelijk zin om de keuken in te duiken: weet ik zeker 😉

Wat heb je nodig voor 4-6 muffins?

  • 2 rijpe bananen
  • 100 gram havermout banaan-choco *
  • snuf bakpoeder
  • 1 theelepel-eetlepel ahornsiroop
  • 1 ei

* te vervangen door gewone havermout, gebruik dan stukjes chocolade of bijvoorbeeld hagelslag!

Prak de banaan heel fijn met het ei en voeg de havermout en het bakpoeder toe. Roer goed door elkaar en zoet met de ahornsiroop (of gebruik ander zoetmiddel naar keuze!). Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak 12 minuten in de aifryer op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet). Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de muffins in ongeveer 25-30 minuten goudbruin. De baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De muffins zijn gaar als ze goudbruin zijn en een prikker er droog uitkomt.

havermoutmuffins-met-banaan-en-chocolade
(Serveer)tip
Heerlijk als tussendoortje of ontbijt on-the-go. Je kunt deze havermoutmuffins, luchtdicht verpakt, ongeveer 3-4 dagen in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook, enjoy!

Liefs Ester

2 Comments

  1. Waar is deze havermout te koop?

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*