pizza vitello tonato

Healthy pizza vitello tonato

Misschien is het je opgevallen, afgelopen week was het rustig op mijn blog. Ik had even een “blogbreak”. Soms ben ik namelijk zo druk, dat wat extra rust ook wel eens nodig is. Deze pizza vitello tonato is dus weer het eerste recept en gelijk een topper!

Vitello tanato
Je hebt het vast wel eens gegeten of gezien op een kaart in een restaurant, een bekend surf en turf gerecht. Of beter gezegd surf en huiver, want vitello tonato betekent kalfsvlees/fricandeau in tonijnsaus en laten heel veel restaurants nou meestal varkensvlees serveren?!?! Net mijn ding, dus ik gebruik uiteraard kalfsfricandeau. Het is uiteraard goedkoper, maar ik gebruik gewoon zoals het hoort kalfsvlees wat ook nog eens zoveel smaakvoller is!

pizza vitello tonato
Magioni pizza dieet
Toen ik door Magioni gevraagd werd mee te doen aan het Summer edition pizza dieet zei ik geen nee. Halloooo 3 dagen pizza en ook nog gezond? Meesterlijk! Ze vroegen mij het recept van de vitello tonato pizza te maken. Dit is ook weer zo’n recept dat vele variaties kent en ik geef eigenlijk altijd mijn eigen twist. Voor dit recept (jij kun het receptenboekje met alle lekkere recepten overigens hier downloaden!) heb ik een keer het recept gevolgd op 2 ingrediënten na. Ik gebruikte namelijk plantaardige yoghurt in plaats van Griekse en geen ui, maar tomaatjes voor wat extra kleur.

Wat heb je nodig?

  • 1 Magioni courgettebodem *
  • 1 blikje tonijn op water (ik had in het pakket deze van Fishtales)
  • 70 gram kalfsfricandeau
  • handje rucola
  • (plantaardige) yoghurt
  • paar snoeptomaatjes
  • peper en zout
  • 10-20 gram kappertjes
  • optioneel: wat citroensap

* te vervangen voor ieder andere pizzabodem, maar ik adviseer er 1 op basis van groenten!

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak de pizzabodem 10-12 minuten. Je kunt ook prima de airfryer gebruiken! Bak de pizza dan 8-9 minuten op 190 graden. Laat de tonijn uitlekken en prak fijn(er). Voeg net zoveel yoghurt toe tot je een spread krijgt. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat citroensap. Beleg de iets afgekoelde pizza met de spread en verdeel hier de rucola en kappertjes overheen. Beleg met de fricandeau. Snij wat snoeptomaatjes in stukjes en verdeel deze over de pizza. Let op: baktijden kunnen per oven/airfryer verschillen. De bodem is klaar als hij krokant en lichtelijk goudbruin is gebakken.

pizza vitello tonato
(Serveer)tip
Erg lekker als hoofdgerecht. Wil je deze vitello tonato pizza als hapje serveren? Snij dan eerst de bodem in 6-8 stukken en verdeel de ingrediënten er dan pas overheen. Super lekker! Meer pizzarecepten vind je in deze categorie op mijn blog. Enjoy!

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met Magioni pizza en Fishtales, zie mijn disclaimer onderaan de pagina

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*