broodje-pulled-veggie

Heerlijk vegan broodje pulled veggie

Pulled veggie zeg je? Tja als je vegetarisch eet kan het zijn dat je soms kan snakken naar bijvoorbeeld een broodje pulled chicken of pork, maar dat hoeft nu dus niet meer. Ik heb inmiddels het perfecte alternatief gevonden!

Wat is het? 
Laat ik eerlijk zijn… toen ik het in de schappen zag liggen vond ik het ook niets, maar al weer een tijdje geleden kreeg ik van Vivera een doos met producten om uit te proberen. Daar zat dus ook pulled veggie in en sindsdien staat het hier regelmatig op tafel! Omdat ik er nu zo’n fan van ben (lees: het is plantaardig, super makkelijk en snel te bereiden en dus ook nog eens ONTZETTEND lekker) bedacht ik dat ik er wel eens iets mee kon maken voor op mijn blog. Als je de ingrediënten en voedingswaarden wil weten, kijk dan even hier. Ook de calorieën vallen namelijk ontzettend mee!

broodje-pulled-veggie
Dit broodje pulled veggie is een perfect lunchgerecht of als makkelijke avondmaaltijd met een lekkere salade. Uiteraard kun je er nog veel meer mee variëren, maar een broodje is altijd lekker! Dit keer maakte ik mijn broodje niet zelf, wil je dat wel dan kun je bijvoorbeeld hier een recept vinden van simpele speltbroodjes!

Wat heb je nodig voor 2 broodjes?

  • 1 pak pulled veggie (240 gram)
  • 2 broodjes naar keuze
  • beetje sla
  • 1 tomaat
  • gesnipperde bosui
  • beetje (olijf)olie om in te bakken

Bak het “vlees” in circa 3-4 minuten in een beetje olie. Snij ondertussen de broodjes doormidden en snij de tomaat in plakjes en de bosuitje in ringetjes. Beleg de onderste helft van het broodje met een beetje sla en verdeel er wat pulled veggie overheen. Verdeel er wat plakjes tomaat overheen en bestrooi met bosui. Leg de bovenste helft er bovenop en geniet.

Je hebt geen saus of wat dan ook nodig want het is al smaakvol genoeg. Perfect alternatief dus op de traditionele varianten en daarnaast duurt het normaal uren en dit gerecht? Staat gewoon binnen 5 minuten bij je op tafel!

Liefs Ester

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*