eiersalade met tonijn

Homemade eiersalade met tonijn

Nu ik weer wat meer aan het opletten ben, eet ik automatisch meer eiwitten. Deze eiersalade met tonijn past hier goed bij!

Homemade eiersalade
Eigenlijk is alles homemade lekkerder . Vroeger maakte mijn moeder ook vaak haar eigen eiersalade als we een verjaardag hadden en die vond ik ook altijd lekkerder dan die uit de supermarkt. Omdat ik ben begonnen met kasten leegmaken, zie mijn goede voornemens 2019, besloot ik een blikje tonijn uit mijn voorraadkast toe te voegen aan de eiersalade. Heerlijke combinatie en boordevol eiwitten.

eiersalade met tonijn

Zonder mayonaise
Deze eiersalade met tonijn maakte ik niet met mayonaise, maar met Griekse yoghurt. Dat scheelt al behoorlijk wat calorieën, maakt het gelijk een stuk gezonder én het blijft smeuïg. Iets wat ik toch wel een must vind voor een goede salade! Als je toch houdt van (light) mayonaise doe je dat gewoon. Pas het recept gerust aan naar je eigen wensen en smaak.


WAt heb je nodig?

  • eiersalade met tonijn
  • 5 hardgekookte eieren
  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • ongeveer 3 eetlepels Griekse yoghurt *
  • verse bieslook
  • peper en zout
  • optioneel: ui

*Ik gebruikte de volle variant 10%, te vervangen voor magere yoghurt of mayonaise

Begin met het koken van de eitjes en laat afkoelen. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes en doe in een kom. Laat het blikje tonijn uitlekken en roer door de eitjes. Optioneel voeg je hier het in stukken gesneden uitje ook toe. Meng er vervolgens de Griekse yoghurt doorheen, zoveel dat het 1 geheel word en niet te waterig. Knip of scheur de verse bieslook en voeg toe aan de eiersalade met tonijn. Breng op smaak met peper en zout.

eiersalade met tonijn

(Serveer)tip
Lekker bij de borrel op een toastje, maar ook perfect als broodbeleg. Deze salade kun je maximaal 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Meer lekkere dips en smeersels vind je hier.

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*