Hotspots Bali – Canggu en Seminyak

Kay deelde al eerder een blog met leuke hotspots in Bali, maar het waren er zoveel dat we al hadden gezegd dat het uit 2 delen zou bestaan. Zelf verbleef ze het langst in Canggu en ook een aantal dagen in Ubud, vandaar dat hier de meeste opties staan. Dit zijn echter ook de best places to be als het aankomt op gezonde, pure voeding. Vandaag dus deel 2: Canggu en Seminyak!

Seminyak

Honey Bees
Hier had ik mijn eerste diner, wat meer dan welkom was na een onmogelijk lange vliegreis met nauwelijks eten. Niet heel bijzonder, wel lekker en met name goedkoop in verhouding met sommige andere ‘healthy spots’. Ik ging hier voor eenvoudige, smaakvolle salade met avocado en kip. Service was snel, en zelfs de kok kwam nog informeren wat ik er van vond!

Gourmet cafe
Topplek! Niet perse heel sfeervol, maar ze hebben hier heel veel glutenvrije en vegan opties, zeker ook voor het ontbijt! Ik genoot hier van een ‘protein sportersproof’ eiwitomelet met heel veel groenten.

Dough Darlings
Deze hoort niet in het rijtje ‘healthy’ thuis, maar is voor de ‘niet dieetgebonden personen’ zeker de moeite waard! Ik verbleef bij de buren in een homestay, waar de donutlucht me al tegemoet kwam! Inmiddels hebben ze ook en ijssalon, en de koffie is heerlijk, dus ging ik alleen al langs om een kop koffie te halen en mijn ogen uit te kijken naar de heerlijke donutcreaties!

Earth cafe
Een supermarkt, restaurant en to-go concept in één: bijna alles is hier biologisch en healthy. Ik heb hier niet gegeten, maar wel een overlevingsvoorraad ingeslagen voor tijdens mijn road trip:  van verse smoothies tot zelfgemaakte chocolate chip cookies en voorverpakte pompoen/flax seed crackers, allemaal top! De prijzen liggen hier natuurlijk wel hoger, net zoals in Nederland.

Canggu

The avocado cafe
Welkom in het food paradijs van Bali! Op weg naar het hostel Elements BnB laat in de avond, zag ik hongerig een avocado tekentje voorbij komen… Dat is de mijne, dacht ik! Het avocado café is de hele dag en ook avond geopend, en alhoewel het er misschien niet zo bijzonder uitziet dan andere hotspots in Canggu, het eten is top! Ik ging hier opnieuw voor een ontbijt in de avond: de lekkerste vegan kokos-chiapudding die ik ooit heb gehad. En ik gok dat ze met avocado ook wel raad weten 😉

Little Flinders
Bij toeval kwamen we bij deze spot uit: onderweg naar het strand moesten we namelijk nodig even pinnen (al dat eten…) en laat dit super schattige tentje nu recht tegenover een ATM zitten! Meant to be! Alhoewel ze hier niet dolblij waren met mijn allergieën, kwamen ze toch aan met twee kleurrijke ontbijtjes met voor mij een heerlijk gepocheerd ei, salade en gerookte zalm. Niet alleen het eten is een lust voor het oog hier: je kijkt je ogen uit naar het geweldig creatieve interieur op beide verdiepingen. Ga vooral langs voor ontbijt/lunch om zelf je creatie samen te stellen. In de avond zijn ze ook open, maar qua beleving ben je hier overdag het meest op zijn plaats!

little flinders
little flinders
the Shady shack
the Shady shack

CRATE cafe
Vanaf de tweede dag verbleef ik bij Voyager Creative Retreat Boutique: geweldige locatie, prachtige accommodatie met ruime bungalows en inclusief ontbijt… vanaf 8 uur geserveerd, en een beetje mager helaas. Beste spot om een vroeg ontbijtje te scoren? CRATE! Hier hebben ze niet alleen heerlijke koffie, de ontbijtjes met avocado, poached egg, zalm, quinoa, spinazie, of een van de andere geweldige opties zijn allemaal even geweldig; de early active birds komen hier langs voordat ze gaan surfen of sporten, wat zorgt voor een toffe vibe om 7 uur ’s ochtends en het is nog relatief goedkoop ook nog! Lekker down to earth, maar een koning in de keuken… love it!

Shady Shack
Favoriete lunchspot in Gili! Ik hou van dit plekje, van alles hier eigenlijk… Wegkruipend in een diepe bank buiten, geniet ik van een smoothiebowl op basis van pindakaas (ja, alweer) en de volgende keer bestel ik een vega bowl met allerlei Japanse invloeden. Niet overtuigd? Neem een kijkje op hun Instagrampagina… zegt meer dan 1000 woorden!

Warung bu mi
Warung wat? Warungs zijn de lokale ‘nasitenten’ om maar even lomp te zeggen… Wat doet deze in het lijstje? Nou, af en toe rijst en lokaal eten hoort er toch zeker wel bij, en als je het dan wilt doen, doe het dan vooral hier! Voor omgerekend €2,50 kun je hier je eigen maaltijd samenstellen: van soort rijst tot groenten, kip, vis en tofu… allemaal even lekker, als ik de verhalen moet geloven (met mijn intoleranties kwam ik niet verder dan gebakken eieren en wat groenvoer, wel op smaak!).

Deus ex machina
Kies de goede avond en je hebt hier een lekker chill avondje in een stoere motor vibe. Niet perse een van mijn favorieten, maar het sfeertje heeft wel wat als je een keertje wat langer wilt blijven hangen voor een drankje!

La Baracca
Geweldige Italiaan! Yes, ook die hebben ze op Bali. Je hebt er meerdere in Canggu, maar ga vooral hierheen als je Italiaans wilt eten! Het is nog de buurman van The Shady Shack ook, dus kun je mooi meteen door  De eigenaar was zelf aanwezig en zorgde ervoor dat ons niets tekort kwam, inclusief limoncello toe. Hier kun je een heerlijk glas (dure) wijn drinken, maar ook je eigen pizza of salade samenstellen… het tweede deed ik natuurlijk. Al moet ik zeggen dat de gerechten van de menukaart er ook stuk voor stuk smaakvol uitzagen!

Nalu bowls
Nalu bowls
la Laguna
la Laguna

Nalu Bowls
Eigenlijk noemen ze op heel veel plekken in Bali de smoothiebowls ‘Nalu Bowls’. Dit is een tentje dat naast Milk&Madu zit, waardoor je bij beide tegelijkertijd kunt bestellen. Aanrader? Ik vond het niet zo bijzonder, ga voor een smoothie bowl toch maar lekker ergens anders heen! Waarom deze dan in de lijst staat? Nou, omdat ik deze spot ‘getipt’ kreeg op een blog, en ik het ook belangrijk vind om jullie tips te geven waar je niet naartoe hoeft te gaan (zeker wanneer je maar beperkt de tijd hebt)!

Milk&Madu
Hetzelfde geval als bij Nalu Bowls… Hier komt alleen nog bij dat het bizar duur is omdat je maar heel weinig krijgt! Ook de sfeer en aankleding is niet heel bijzonder, ik kan het alleen aanraden als werkspot…

La laguna
MUST GO! Hier zijn geen excuses voor: je moet er heen! La Laguna ligt aan het strand tussen Seminyak en Canggu in, dus een taxi of scooter is zeker nodig. Deze locatie is net een mini Oosters themapark (doet me denken aan de Efteling) en het eten en drinken is werkelijk waar spectaculair! Toeristisch? Ja, natuurlijk, maar soms moet je gewoon even niet vergeten dat jij ook gewoon een toerist bent en het daar van nemen! Van heerlijke cocktails, tot luxe kaasplanken, ceviches en gegrilde octopus op een bedje van polenta… Alles is even verfijnd en op smaak met finesse. Oh, en duur, maar hé dat is het echt waard! Kom hier voor de zonsondergang en ga vooral niet te vroeg weg (wel even je muggenspray meenemen).

Betelnut cafe
Topplek! Heerlijk veel keuze, met name het Mexicaans is geweldig. De bediening was niet zo aardig, maar dat maakt het eten en drinken meer dan goed! Hier kun je eigenlijk gewoon de hele dag terecht 

the Shady Shack
the Shady Shack

Gypsy
Super schattig, leuk tentje! Als ik Instagram en de menukaart moet geloven zijn het ontbijt en de lunch geweldig, maar wij gingen hierheen voor een diner… we waren namelijk aardig verkocht bij het zien van alle ‘verse tonijn’ opties! Voeg daar een goede cocktail aan toe en een romantisch terras en je hebt een topavond!

In the RAW
Dit is een nieuwe spot, die overal in Canggu en omgeving gepromoot wordt. Ik ging hier voor een kop koffie en een smoothiebowl die je zelf samen kunt stellen. Wat ik daarvan vond? Prima, maar niet perse uitmuntend (jeetje wat raak je verwend en gewend aan al die smoothiebowls).

Green ginger noodle house
Green ginger is het zusje van The Elephant in Ubud. Aangezien ik hartstikke verliefd was geworden op The Elephant waren mijn verwachtingen heel hoog voor Green Ginger. Heeft ze dit waargemaakt? Nee, The Elephant is zeker qua aankleding en finesse een stapje verder. Maar dit volledige vega (en bijna vegan) concept is zeker een bezoekje waard voor een lunch!

Hungry bird
Blijkbaar kun je hier terecht voor geweldige pancakes en de mooiste koffiecreaties! Helaas mocht ik de pannenkoeken niet en had ik denk ik de slechtste barista ooit getroffen… ik kon mijn bloemetje niet meer identificeren (al was de smaak goed hoor).

in the RAW
in the RAW
cafe organic
cafe organic

Lacalita
Eigenlijk snap ik niet dat dit plekje bijna nergens te vinden is als hotspot… wat een geweldige tent voor avondeten! Modern, met een Mexicaanse keuken, waardoor de menukaart volstaat met tequila maar je ook terecht kunt voor heerlijk verse guacamole en in mijn geval een superfood salade van verschillende soorten quinoa, zaden en met een Mexicaans tintje. Blijkbaar waren de taco’s van mijn gezelschap ook bijzonder lekker en zijn we aardig blijven plakken deze laatste avond bij de bar met een drankje!
Cafe organic
Alweer een organic, modern café was wat ik dacht… maar wat ben ik blij dat ik hier alsnog mijn laatste lunch heb genuttigd: ze hebben hier namelijk VEGAN GLUTENVRIJE MATCHA PANCAKES MET KOKOSCRÈME EN PINDAKAAS. Zo, dat moest even. Zeker de moeite waard om heen te gaan dus. Leuk extraatje: dit is een van de weinige plekken waar ze binnen airco hebben, mocht je dat op prijs stellen.

Had je deel 1 gemist? Check HIER voor nog veel meer heerlijke healthy hotspots!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*