Hüttenkäse ontbijt met blauwe bes

Ontbijt ontbijt ontbijt….I love it! En het komt eigenlijk zelden voor dat ik er geen feestje van maak. Het is tenslotte mijn favoriete maaltijd van de dag. En als je denkt dat dit ontbijtje veel werk kost? Nee hoor! Super makkelijk te maken!

Hüttenkäse of cottage cheese 

Dit keer werd het dus een hüttenkäse ontbijt of ook wel cottage cheese genoemd. Hüttenkäse is erg veelzijdig. Dankzij de frisse smaak en zachte textuur kun je er zowel zoete als hartige gerechten mee maken. Het bevat slechts 3,9% vet. Daarmee is Hüttenkäse lager in vet dan andere ongerijpte kazen. Daarbij komt nog dat cottage cheese van nature rijk aan is aan eiwitten. Een goed begin van je dag dus!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 200 gram hüttenkäse
  • 30-40 gram granola
  • 150 gram blauwe bessen (diepvries)
  • optioneel: zoetmiddel naar keuze

Laat het fruit ontdooien of verwarm het even in de magnetron of een pannetje. Zoet dit eventueel  want het is redelijk zuur. Ik verwarmde het in een pannetje met wat stevia. Pak een glas en vul met de helft van dit goedje. Verdeel daar 1/3 van de hüttenkäse over en de granola. Dan weer hüttenkäse en de rest van het fruit. Zo ontstaat er een parfait en doordat het sap los komt, mengt het zich door het glas! Bestrooi eventueel nog met wat granola.

huttenkase ontbijt

Serveertip

Je kunt variëren met het fruit, pak wat jij lekker vind! Deze cottage cheese parfait is ready to eat. Mocht je het teveel vinden? Meng dan alleen de hüttenkäse met het fruit en top af met granola. Eenmaal hierin verwerkt wordt de granola namelijk zacht en dan haal je de crunch uit het recept.

Enjoy!

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*