hüttenkäse ontbijttaartje

Hüttenkäse ontbijttaartje met frambozen

Dit ontbijttaartje is damn good! Door de hüttenkäse is dit ontbijttaartje mager (laag in vet dus!) maar bevat het lekker veel eiwitten. Dit hüttenkäse ontbijttaartje is dus een goede start van je dag

Waarom een eiwitrijk ontbijt?
Ik ga nou niet een heel saai verhaal vertellen over de bouw van eiwitten en de functie van eiwitten in bijvoorbeeld onze spijsvertering. Maar in het kort: je hele lichaam bestaat uit eiwitten. Het is dan ook essentieel dat je voldoende hoeveelheid eiwitten binnenkrijgt. Eiwitten zijn namelijk nodig voor de stofwisseling, ze geven een verzadigd gevoel (fijn als je iets wil afvallen of op wilt letten want je hebt langer geen hongergevoel) en ze zorgen voor een goede weerstand. De eerste 30 gram eiwitten die je eet op je nuchtere maag gaan namelijk direct naar je immuunsysteem. Erg fijn dus!

hüttenkäse ontbijttaartje
Is het een ontbijttaart of een mugcake?
Call it… Ehhh gewoon lekker! Want tja, je moet nou voor ieder receptje een andere naam bedenken, dit keer noem ik het hüttenkäse ontbijttaartje, de volgende keer mugcake, hoe dan ook: het is lekker! Het heeft een soort puddingachtige structuur, maar neigt ook naar (cheese)cake. Voor dit recept gebruikte ik een rond ovenschaaltje van 14 cm doorsnede.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram hüttenkäse
  • 40 gram (spelt)bloem
  • 1 ei
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • handje (diepvries) frambozen
  • 1 theelepel – eetlepel honing *
  • optioneel: suikervrije poedersuiker voor de garnering

* kijk zelf even hoe zoet je het maakt, je kunt ook ander zoetmiddel gebruiken!

Meng de hüttenkäse met het ei tot een glad geheel. Doe er daarna de bloem en het bakpoeder doorheen. Zoet naar smaak met de honing en verdeel het over een ingevet ovenschaaltje (ik gebruik hier vaak PAM-spray voor!). Verdeel de frambozen er overheen en bak 18-20 minuten op 180 graden in de airfryer (voorverwarmen hoeft niet!). Geen airfryer? Verwarm dan de oven voor op 180 graden en bak het ontbijttaartje in 30-35 minuten. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. Het is klaar als een prikker er droog uitkomt en de bovenkant goudbruin verkleurd is.

hüttenkäse ontbijttaartje
(Serveer)tip
Bestrooi net voor het serveren eventueel met wat (suikervrij) poedersuiker. Het lekkerst om direct te eten. Let wel: het vult behoorlijk! Met een flinke mok cappuccino had ik genoeg aan de helft dus at ik er 2 keer van. Dag erna ook koud nog lekker. Voor meer hüttenkäse inspiratie denk eens aan deze hüttenkäse parfait of dit bananenbrood met hüttenkäse. Voor meer ontbijtinspiratie volg dit bord op mijn Pinterest.

Liefs Ester

4 Comments

  1. Kan het ook gemaakt worden met amandelmeel, of gemalen havermout?

  2. Ik heb deze net gemaakt, alleen was de binnenkant nog bijna helemaal vloeibaar. Komt dat doordat ik het fruit bevroren heb toegevoegd? Moet ik het volgende keer eerst laten ontdooien en uitlekken? Of kan ik er iets anders aan doen zodat het de volgende keer wel wat vaster is?

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*