hüttenkäse pannenkoekjes

Hüttenkäse pannenkoekjes – eiwitrijke traktatie!

Ik zit in mijn Hüttenkäse week denk ik, want ook dit recept heeft weer dit ingrediënt: hüttenkäse pannenkoekjes! Super lekker, behoorlijk eiwitrijk en ook nog eens laag in vet. Super goed ontbijtje dus 😉

Gezonde pannenkoekjes
Er waren tijden dat ik herinneringen had aan pannenkoekjes als ware traktatie. Mijn moeder kookte altijd gezond, maar af en toe bakte ze een lekkere stapel pannenkoeken en serveerde dat met schenkstroop, hagelslag en jam. Niet echt gezond waren deze pannenkoekjes en zo kennen veel mensen ze, maar genieten was het wel! Tegenwoordig weet ik dat pannenkoeken gewoon gezond kunnen zijn. Denk aan geen suiker in het beslag en gezonde toppings. Je kunt dus eigenlijk gewoon iedere dag genieten van deze heerlijke traktatie, zeker met deze hüttenkäse pannenkoekjes!

hüttenkäse pannenkoekjes
Kwarkachtige kaas
Ken je cottage cheese of hüttenkäse nog niet?? Je mist wat! Het is officieel een kwarkachtige kaas met een lobbige of korrelige structuur. Het lijkt misschien niet lekker, maar echt: het is heerlijk! Vorige week deelde ik al dit recept van een hüttenkäse ontbijttaartje. Nu had ik zin in pannenkoeken. Deze hüttenkäse pannenkoekjes zijn net zo eiwitrijk als deze ricotta pannenkoekjes. Ben je echt nog een “hüttenkäse beginner” kun je eerst het gehele beslag glad blenden met een blender, keukenmachine of staafmixer. Je krijgt dan hele gladde en romige pannenkoeken, maar eigenlijk zijn ze ook prima te eten zonder dat je dat doet!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 100 gram havermeel/gemalen havermout
  • 200 gram hüttenkäse
  • 4 eieren
  • optioneel: snuf zout
  • (kokos)olie om in te bakken

Doe alle ingrediënten in een kom en mix goed door elkaar. Zoals hierboven aangegeven kun je dit blenden of gladder mixen naar smaak. Bak de pannenkoekjes per 3-4 in de pan in de kokosolie op zacht vuur. Als je bubbeltjes begint te zien, draai ze dan om en bak de andere kant ook nog even! Herhaal dit tot het beslag op is.

hüttenkäse pannenkoekjes
(Serveer)tip
Serveer zoals jij de pannenkoekjes lekker vind. Bijvoorbeeld met wat magere kwark en aardbeien of giet er een scheut (suikervrije) ahornsiroop overheen en serveer met aardbeien en wat cacaonibs. Je kunt natuurlijk ook voor heel ander fruit kiezen of kies voor hartig beleg zoals kaas en/of spek. Je kunt de pannenkoekjes ongeveer 3-4 dagen bewaren in de koelkast.

Liefs Ester

7 Comments

  1. Deze ga ik zeker proberen! Ze zien er heerlijk uit.

  2. Lijken me heerlijk. Ik ben dol op hüttenkäse, dus ga ze snel proberen. Denk je dat ze goed in te vriezen zijn? Ben op zoek naar handige pannenkoekjes om in te vriezen, zodat ik op hectische ochtenden snel, gezond en lekker kan ontbijten.

  3. ze zijn heerlijk

  4. Heerlijke pannenkoeken, maar wel machtig.

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*