karamel-zeezout-banaan-pannenkoekjes

Karamel-zeezout banaan pannenkoekjes

Als je me al een tijdje volgt weet je hoe gek ik ben op chocolade… Zeker in combinatie met karamel-zeezout!! Toen ik dus de allernieuwste aanwinst van Handsoff My Chocolate thuis gestuurd kreeg, was ik niet te stoppen. Deze pannenkoekjes zijn perfect voor een Sinner Sunday!

Chocolade bekers
Ik heb al vaker een recept gemaakt met de chocoladerepen, zo heb ik met de caramel macchiato variant al eens deze chocoladetaart gemaakt, ook een perfect recept voor een Sinner-Sunday dacht ik zo! Maar wat ik nu thuis gestuurd kreeg is toch wat anders. 3 bekers vol met chocolade. Buiten heerlijke karamel-zeezout balletjes zoals ik in dit recept gebruikte, is er nog een variant met hazelnootpraliné of wat denk je van fluffy marshmallows?!?! Allemaal erg lekker én perfect om eens te zondigen. It’s all about balance tenslotte!

karamel-zeezout-banaan-pannenkoekjes
Karamel-zeezout
Er waren tijden dat mensen dit een hele gekke combinatie vonden, maar inmiddels is dit een ware hype. Deze balletjes zijn gemaakt van heerlijke melkchocolade met een zachte karamelvulling die heerlijk over je pannenkoekjes gaan druipen. Zoooo lekker! De pannenkoekjes heb ik gezond gehouden, zo heb je nog een beetje balans. Het staat dus ook niet voor niets in de 80-20 hoek, maar gezond is dit ontbijt natuurlijk niet. Niet te vaak eten dus, gewoon af en toe zodat het een extra traktatie is!

Wat heb je nodig voor 8 pannenkoekjes/2 porties?

  • 1 ei
  • 1 rijpe banaan
  • 2 volle eetlepels havermeel *
  • snuf bakpoeder
  • 3 karamel-zeezout balletjes per persoon
  • optioneel: beetje amandelschaafsel
  • beetje PAM-spray of olie om in te bakken

* te vervangen voor ander meel

Prak de banaan met het ei en mix samen met de meel en het bakpoeder tot een beslag. Laat heel eventjes staan. Smelt wat olie in een koekenpan of spray in met PAM-spray. Bak de pannenkoekjes op laag vuur. Zet het vuur niet te hoog, het kan snel aanbranden! Zodra de bovenkant een klein beetje droger begint te worden draai je ze met een spatel om. Herhaal dit tot het beslag op is. Snij de balletjes doormidden en verdeel over de pannenkoekjes. Bestrooi naar smaak nog met wat amandelschaafsel.

karamel-zeezout-banaan-pannenkoekjes
(Serveer)tip
Ook erg lekker met de andere varianten uiteraard! Het lekkere van deze is dat de karamel-zeezout vulling er uitloopt wat extra lekker is in combinatie met de banaanpannenkoekjes. Geniet ervan!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*