karnemelk clafoutis

Karnemelk clafoutis met bessen – gezond

Wist je dat je met karnemelk ook enorm lekkere baksels maakt? Deze karnemelk clafoutis is hier een goed voorbeeld van. Vrij van geraffineerde suikers en enorm makkelijk te maken!

Karnemelk recepten
Toen ik net mijn blog begon maakte ik al eens dit sodabread met noten en rozijnen en deze pannenkoekjes op basis van karnemelk. Mocht je niet van karnemelk houden? Je proeft dat niet, zeker niet als je het zoet! Karnemelk is een mager melkproduct en geeft vaak luchtigheid aan recepten. Ik vind het erg lekker om er mee te bakken, maar drink het ook wel eens gewoon zo, dan zoet ik het vaak wel een beetje.

karnemelk clafoutis

Ery-Pure en suikervrije poedersuiker
Ik ben zo’n fan van de producten van Stevia Products. Nee ik word niet gesponsord hoor om dit te zeggen. Ik ben gewoon fan en deel dan ook graag mijn ervaringen met je. Als je op de roze linkjes klikt kom je bij de producten uit en kun je ze ook kopen! Alles smaakt naar gewone (poeder)suiker, maar bijvoorbeeld Ery-Pure (ik gebruik ook veel kristal sweet!) bevat géén koolhydraten, heeft dezelfde structuur als kristalsuiker en de zoetkracht is 30% minder dan suiker. Voor deze karnemelk clafoutis gebruikte ik een bakvorm van 18 cm trouwens!

Wat heb je nodig?

  • 75 gram tarwebloem of -meel *
  • 250 ml karnemelk
  • 3 eieren
  • 75 gram Ery-pure
  • beetje vanille extract of flavdrops/steviadruppels vanille
  • snufje zout
  • blauwe bessen om te verdelen
  • optioneel: suikervrije poedersuiker

* voor een glutenvrije versie gebruik je glutenvrij bloem of meel! Bloem maakt het net iets luchtiger

Mix de eieren met de suikervervanger (je kunt ook iets anders gebruiken uiteraard!) tot een luchtig geheel en voeg de karnemelk en de vanilledruppels toe. Mix er als laatste de bloem en een snuf zout doorheen. Vet een bakvorm in of gebruik bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en verdeel er de blauwe bessen overheen, Ik had iets van 125 gram. Bak in 18-20 minuten gaar in de airfryer op 180 graden. Geen airfryer? Verwarm de oven op 190 graden en bak de clafoutis 40-45 minuten. Let op: de baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. Het is gaar als de bovenkant goudbruin is verkleurd en een prikker er droog uitkomt.

karnemelk clafoutis

(Serveer)tip
Deze karnemelk clafoutis is eigenlijk een grote dikke pannenkoek gebakken in de oven. Serveer hem dus ook gerust als ontbijt met wat (suikervrije) stroop of met een beetje kwark. Ook lekker als traktatie bij een kop koffie of thee. Het is een heerlijk gezond en verantwoord tussendoortje. Volg jij mij al op Pinterest? Op dit bord vind je meer lekkere taarten, ook gebakken in de airfryer!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*