karnemelk pannenkoeken

Karnemelk pannenkoeken met blauwe bessen

Vernieuwing is top
Sinds ik mijn eigen website aan het afstruinen ben naar recepten om te updaten sta ik versteld hoeveel ik in de afgelopen jaren al hebt gemaakt! Deze karnemelk pannenkoeken zijn al uit 2016, nu 3 jaar later maak ik ze nog steeds regelmatig voor het ontbijt. Door het gebruik van karnemelk worden de pannenkoekjes lekker luchtig en daar hou ik van!

karnemelk pannenkoeken

Gluten- en suikervrij
Deze karnemelk pannenkoeken (of eigenlijk pannenkoekjes want het zijn kleintjes) zijn uiteraard niet lactosevrij, maar voor de liefhebber wel vrij van gluten en geraffineerde suikers. Past dus prima in een healthy lifestyle! Je kunt prima een voorraadje maken zodat er meerdere mensen van kunnen eten, of net als ik: meerdere dagen genieten van een heerlijk pannenkoeken ontbijt,

wat heb je nodig voor 14-16 pannenkoekjes?

 • karnemelk pannenkoeken
 • 200 ml karnemelk
 • 100 gram havermeel *
 • 2 eieren
 • flinke snuf bakpoeder of baking soda
 • blauwe bessen
 • (kokos)olie om in te bakken

*te vervangen voor ander meel naar keuze (geen amandel- of kokosmeel!)

Meng het meel met het bakpoeder of de baking soda (door het zuur van de karnemelk worden de pannenkoekjes met baking soda nog luchtiger dan met bakpoeder). Kluts de 2 eieren en meng met de karnemelk. Roer vervolgens samen met het meel tot een beslag. Laat het beslag een minuut of 10 staan en doe er dan de blauwe bessen bij. Gewoon naar smaak! Bak vervolgens in een koekenpan op laag vuur de pannenkoekjes per 3-4 stuks. Omdraaien wanneer de bovenkant begint te bubbelen. Maak ze niet te groot, dan draai je ze makkelijker om.

karnemelk pannenkoeken

(Serveer)tip
Lekker met wat (kokos)yoghurt of maple syrup/ahornsiroop. Maar iedere andere topping is toegestaan ;-). Je kunt de karnemelk pannenkoeken eventueel een dag of 3 in de koelkast bewaren en ze even opwarmen voor je ze eet. Voor meer pannenkoeken inspiratie check deze rubriek op mijn website of bezoek dit bord op Pinterest. Sla vanuit daar je favorieten op!

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

4 Comments

 1. Heerlijke pannenkoekjes! Ik probeer wel meer receptjes van pannenkoekjes; de kids zijn er dol op! Maar deze zijn wel favoriet! Heerlijk luchtig, smeuiig, en precies goed van smaak. De zure smaak van de karnemelk proef je niet meer terug! Topper dit recept!

 2. Heerlijk en makkelijk te maken pannenkoekjes. Ipv blauwe bessen door t beslag heb ik er nectarines bij gedaan. Deze eerst in koekepan zacht bakken met agavesiroop. En dan heb je n gezonde lekkere traktatie !
  Ik mis alleen de voedingswaarde zodat ik t recept in mijn plan kan invoeren.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*