karnemelk poffertjes

Karnemelk poffertjes met granaatappel

Al best wat poffertjesrecepten op mijn blog, maar nog geen karnemelk poffertjes. Lekker als ontbijt zeker met granaatappel!

Lekker beslag
Door karnemelk in plaats van melk te gebruiken word het beslag iets zuurder, maar ik vind vaak ook luchtiger/”fluffy’er”. Zeker in combinatie met baking soda in plaats van bakpoeder. Heb je geen poffertjespan? Dan bak je ook heel makkelijk pannenkoekjes van dit beslag.

karnemelk poffertjes

Winters en zomers tegelijk
Deze karnemelk poffertjes serveerde ik met granaatappel en kokos. Granaatappel zie je veel in deze tijd van het jaar, kokos is iets wat je het hele jaar kunt eten uiteraard, maar doet wat mij betreft wel écht denken aan de zomer. Ik vind het een prima alternatief voor je Kerstontbijt!

wat heb je nodig voor 1-2 porties?

  • karnemelk poffertjes
  • 150 ml karnemelk
  • 75 gram boekweitmeel *
  • koffielepel baking soda
  • 1 ei
  • optioneel: granaatappel en kokos voor topping
  • zoetmiddel naar keuze
  • (kokos)olie of PAM-spray om in te bakken

*te vervangen voor ander meel naar keuze

Meng de meel met de baking soda en klop daar de karnemelk doorheen. Als het goed vermengd is, kluts dan het ei erdoor. Laat 5 minuten staan. Vet vervolgens de poffertjes pan in en bak de poffertjes op laag vuur. Als de bovenkant gestold is draai je de poffertjes om en bak je de andere kant ook goudbruin.

karnemelk poffertjes

(Serveer)tip
Ook erg lekker met een gesneden appeltje of doe verse frambozen of blauwe bessen door het beslag. Krenten of rozijnen kan ook! Doe dit allemaal voor je het laat rijzen. Zoek je nog een alternatief voor appelbeignets? Dan is dit recept perfect, kan ook in de airfryer!

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*