Kitchenaid artisan

KitchenAid Artisan review mini mixer

Als echte foodie ben ik gek op alles wat met koken en bakken te maken heeft en al jaren tuur ik verliefd naar de keukenapparaten van KitchenAid met al die super gave kleurtjes! Maar de prijs hield me altijd tegen. Tot ik een berichtje kreeg van KitchenAid met de vraag of ik hun nieuwste Artisan mini mixer wilde testen en… ik mag hem houden! Hoe cool is dat?!

Super veel en super gave kleurtjes
Dus is het lastig kiezen, of eigenlijk helemaal niet want ik mag dan geen enorm girly/vrouwelijk type zijn, ik ben meer van de sportieve look, maar roze is altijd mijn lievelingskleur geweest. Dus de keuze was snel gemaakt: de lichtroze mag een prominente plaats in mijn keuken in gaan nemen. Je zou bijna denken dat ik amper nog plaats heb en dat is ook zeker waar, mijn kasten puilen uit! Mijn droom is dan ook om ooit nog eens in een huisje te gaan wonen met een enorme keuken. De rest mag klein zijn… Maar de keuken gaat het middelpunt van het huis worden, hoe cool is dat?! Blijven dromen Es, tenslotte droomde je ook al jaren van een KitchenAid dus wie weet 😉

Kitchenaid artisan Artisan kitchenaid
Artisan mini mixer 3,3 liter
KitchenAid heeft al diverse machtige mixers, daar komt dit kleine broertje dus bij. 3,3 liter, perfect voor kleinere huishoudens of mensen die net als ik niet al teveel ruimte in de keuken hebben. De KitchenAid Mixer werd beroemd door het “planetaire kneedsysteem’’ een speciale techniek waarbij de menghaak in de ene richting om zijn as draait terwijl hij in de andere richting klopt en beweegt. Daardoor worden de ingrediënten voortdurend naar het midden van de kom geduwd, wat tot onze typische resultaten leidt: mooie beslagen, deeg en mengsels. Het heeft een krachtige motor en is bestaat uit een gietijzeren constructie.

Wat zit erbij? 
De KitchenAid Artisan wordt standaard geleverd met een kneedhaak, platte menghaak en draadgarde. Voor foodies of thuisbakkers prima. De draadgarde gebruik je voornamelijk voor het kloppen van eiwitten of slagroom, met de kneedhaak kun je stugger deeg kneden zoals voor brood en de platte menghaak kun je gebruiken voor een wat natter deeg of bijvoorbeeld cakebeslag. Alles is enorm makkelijk te monteren, gewoon de knop aan de voorzijde losdraaien, klik het erin en zet het weer vast.

frambozencake airfryer
Mijn ervaring
Deze mixer is onzettend makkelijk in gebruik. Praktisch geen knopjes of schakelaars en alles is zo klaar als een klontje. Rechts zit een hendeltje waarmee je de kop omhoog of omlaag kunt zetten. Aan de linkerkant zit nog een hendeltje waarmee je de mixer aanzet. Je kunt zelf de snelheid kiezen. De opzetstukken zet je met een draaibeweging vast op de kop zoals ik al beschreef. Met deze mini mixer Artisan van KitchenAid heb je een goede basis in huis om te bakken. Je kunt kneden, mengen, mixen en kloppen en zeker voor kleine huishoudens is dit miniformaat voldoende. Ik heb er al allerlei dingen in gemengd en gekneed en ben echt enthousiast. Het enige nadeel vind ik tot nu toe dat als ik iets moet mengen wat erg stuift even een theedoek over de mixer moet leggen. Dat voorkomt dat je een stoflaag op je aanrechtblad hebt. Nog een groot voordeel is dat alle onderdelen in de vaatwasser kunnen!

Kitchenaid artisan
Overige informatie
Buiten dat de mini mixer ontzettend makkelijk in gebruik is, ben ik ook nog eens enorm gek op het design! En dat ik ook nog de roze kreeg was een extra cadeautje. Ik vond deze echt altijd al zo gaaf en nu staat er gewoon 1 in mijn eigen keuken! Hij is ook nog verkrijgbaar in 5 andere kleuren: rood, zwart, grijs, groen en blauw. Hij is te koop voor € 599,00. Wil jij meer weten over de Artisan mini mixer? Check dan even de website van KitchenAid. Hier staan ook alle andere varianten op en uiteraard de technische specificaties.

Er staan al 2 recepten online waarbij ik gebruik maakte van mijn nieuwe aanwinst, namelijk dit eiwitrijk bananenbrood met hüttenkäse en wat denk je van deze luchtige suikervrije appelcake? Beide recepten zijn al enorm veel bekeken én gemaakt, zo leuk!

Heb jij ook een keukenmachine of een mixer van KitchenAid en hoe is jouw ervaring? Let me know!

Liefs Ester

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met KitchenAid, zie mijn disclaimer onderaan de pagina.

One Comment

  1. Bofkont!! Staat ook op mijn verlanglijst! Dus ik blijf ook dromen! Lol

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*