kleine gevulde broodjes

Kleine gevulde broodjes met kwartelei

Wit brood eet ik bijna nooit, maar voor Kerst maak ik een uitzondering. Hoe leuk zijn deze kleine gevulde broodjes met ei?

Kwarteleitjes
Omdat de broodjes zo klein zijn heb ik gekozen voor kwarteleitjes. Eigenlijk koop ik deze nooit, maar rond de Kerst vind ik het altijd leuk iets met deze mini’s te doen. Zo gebruikte ik ze al voor deze quinoa hapjes. Daarnaast kun je ze ook gewoon bakken: lieve kleine eitjes serveren staat erg leuk op je ontbijttafel!

gevulde kleine broodjes

Klein maar fijn
Omdat de meeste mensen uitpakken tijdens het Kerstontbijt en het dan leuk vinden verschillende dingen te serveren, koos ik dit keer voor kleine gevulde broodjes. Zo kun je er ook nog makkelijk andere dingen naast serveren. Ik maakte er dit keer 4, je hebt maar een paar ingrediënten nodig.

wat heb je nodig?

  • kleine gevulde broodjes
  • 4 kleine afbakbroodjes
  • 4 kwarteleitjes
  • zout
  • optioneel: (gedroogde) bieslook

Snijd de bovenkant van het broodje (kapje) en hol een beetje uit. Vul vervolgens ieder broodje met een kwarteleitje en strooi er een beetje zout overheen. Bak in de airfryer op 180 graden (voorverwarmen hoeft niet!) in 5 minuten gaar. Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de broodjes 10-15 minuten. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen, de kleine gevulde broodjes zijn ga als het ei gestold is en de broodjes goudbruin zijn verkleurd. Bak de kapjes de laatste 2 minuten mee! 

kleine gevulde broodjes

(Serveer)tip
Ik strooide er nog wat gedroogde bieslook overheen voor de garnering en kleur. Het lekkerst zijn de broodjes als je ze direct serveert. 

Liefs Ester

Volg je mij al op Social Media? Volg mij via Pinterest, Facebook en/of Instagram. Gebruik #essiehealthylife of tag me als je een recept gebruikt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*