pizza met rode biet

Kleine pizza met rode biet en geitenkaas

Ik kreeg pas geleden van Magioni hun nieuwste aanwinst in de familie opgestuurd: kleine bloemkool pizzabodems! Ik maakte er pizza met rode biet van, lekker als lunch of licht hoofdgerecht met een salade.

Fan van hun bodems
Dat ik fan ben van Magioni weet je vast wel, je vind er al meer recepten van op mijn blog. Ik gebruik deze pizzabodems met groente toch wel regelmatig voor mijn gezonde(re) pizza’s. Zo vind je bijvoorbeeld deze caprese pizza of deze zeer populaire carpaccio en vitello tonato pizza’s met bloemkoolbodem. Tot nu hadden ze alleen grote bodems, maar ik vind het een uitkomst dat ze nu ook een kleine variant hebben. Deze kleine pizza met rode biet maak je van maar een paar ingrediënten.

pizza met rode biet
Super simpel
Want daar hou ik van! Sommige mensen denken dat ik vaak uren lang in de keuken sta. En wellicht zeker vaker dan de gemiddelde mens, ik ben tenslotte een foodie, maar dan wel om dingen te maken die vooral niet teveel tijd kosten! Voordeel daarvan? Ik maak in korte tijd meerdere dingen ;-). Voor deze pizza met rode biet gebruikte ik eigenlijk restjes. Gewoon kijken wat je nog in de koelkast hebt kan soms zorgen voor erg lekkere receptjes!

Wat heb je nodig voor 2 pizza's

  • 2 kleine bloemkool pizzabodems
  • 1 grote gekookte biet (of 2 kleine)
  • zachte geitenkaas (ongeveer 3 rondjes)
  • gedroogde of verse basilicum
  • optioneel: balsamico crème

Verwarm de airfryer of oven voor op 180 graden. Als je de oven gebruikt: bak de pizza’s alvast even 2-3 minuten voor! Beleg met in plakjes gesneden rode biet, verkruimel de geitenkaas erover en…. ready to bake! In de oven: ongeveer 11-12 minuten. In de airfyer ongeveer 5-6. Als de kaas een beetje gesmolten is en de pizzabodems lichtbruin verkleuren. Verdeel er vervolgens de basilicum overheen. Ik zei al dat ik met restjes werkte dus dit keer gedroogde basilicum.

pizza met rode biet
(Serveer)tip
Als laatste verdeelde ik er nog wat balsamico crème overheen. Het lekkerst om meteen op te eten en te genieten van dit kleine hartige gebakje! Voor meer pizza ideeën gebruik mijn zoekfunctie op de homepage. Ook op mijn Pinterest staat genoeg inspiratie.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*