yoghurt pannenkoekjes

Kleine yoghurt pannenkoekjes

Ik ben en blijf een pannenkoeken liefhebber. Ik heb een grote voorliefde voor dit soort ontbijtjes, zeker sinds ik weet dat dit ook gewoon gezond kan! Daarom weer eens een receptje. Dit keer kleine yoghurt pannenkoekjes!Β 

Kleine pannenkoekjes
Buiten dat ik dit gewoon altijd gezellig vind staan, vind ik grote pannenkoeken vaak te machtig. Van dit beslag maak je er zo 20. Ik maakte deze stapel dus voor mezelf en, zeker met een lekkere topping zoals fruit, eet je er zo 2-3 dagen van. Dit keer besloot ik eiwitrijke pannenkoeken te maken met yoghurt en ei. Voor de vegan liefhebber? Helaas, deze zijn niet geschikt Geen veganist? Dan geniet je hier zeker van! Door het gebruik van yoghurt maak je een extra luchtig beslag.

yoghurt pannenkoekjes
Wissel af met de topping
Zoals inmiddels wel bekend hou ik van afwisseling. Dat ik dus gelijk een behoorlijke portie maak, betekent niet dat ik ook 2-3 dagen hetzelfde ontbijt. Zo gebruikte ik, zie hierboven, warm fruit en ahornsiroop. De dag erna at ik het met wat extra yoghurt, noten en wat witte chocolade flavdrops voor een zoete smaak. Zo maak je er iedere dag keer een feestje van.

Wat heb je nodig voor 18-20 pannenkoekjes?

 • 150 gram volkoren (spelt)meel
 • 250 gram yoghurt naar keuze *
 • 2 eieren
 • klein scheutje melk
 • 1 theelepel bakpoeder of baking soda
 • (kokos)olie om in te bakken
 • optioneel: snuf zout
 • optioneel: topping naar keuze

* Ik gebruikte Griekse yoghurt 0%

Mix de yoghurt met de eieren en voeg beetje bij beetje het meel en de bakpoeder toe. Ik gebruikte bakpoeder, maar met baking soda zorg je voor een nog luchtiger beslag als het in aanraking komt met het zuur van de yoghurt! Voeg eventueel nog een snuf zou toe en laat het beslag ongeveer 5-10 minuten rusten. Bak de yoghurt pannenkoekjes tenslotte per 3-4 in een pan met wat kokosolie tot het beslag op is.

yoghurt pannenkoekjes
(Serveer)tip
Je kunt de pannenkoekjes met ieder gewenste topping eten of serveer gewoon met wat (suikervrije) poedersuiker of stroop. Perfect en voedzaam ontbijtje. Je kunt de pannenkoekjes in de koelkast zeker 3-4 dagen bewaren. Bak dus een voorraadje zodat je iedere ochtend een lekker ontbijtje hebt en geniet! Voor meer pannenkoek inspiratie check even deze rubriek. Volg je essiehealthylife ook al op Pinterest?

Liefs Ester

6 Comments

 1. Hi, dit zijn echt mega lekkere pannenkoeken. Zelf gebruik ik maar 100 gram spelt en Skyr als basis! Werkt ook super. Maar nu een vraag, hoe krijg jij zulke mooie ronde even grote pannenkoekjes? Ik loop altijd zo te klooien πŸ™‚

  • Hi Sasja, ook lekker! Ik doe gewoon 2 eetlepels per pannenkoek in de pan, maar ze zijn niet altijd gelijk hoor! Lijkt wel op de foto, maar komt omdat ik ze dan recht leg πŸ˜‰
   Liefs Ester

 2. Ze zijn heerlijk. Kun je het beslag ook bewaren, zodat je elke dag in de pan kunt bakken? Dan vind ik ze namelijk het lekkerst!

 3. Heerlijk, ik heb het net gegeten!. Ik zocht al lang een juiste recept maar zonder succes. Dat blijft mijn lekkerste tussendoortje. Groetjes

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*