kokos havermout

Kokos havermout met warm fruit

Wéér een havermout receptje?? Tja, je kunt mij met recht een havermouttrutje noemen: I LOVE IT! Dit keer kokos havermout (gekookt in kokosmelk dus) en heerlijke warm fruit. Prima combinatie op een koude of een warme dag!

Kokosweek
Daar lijkt het in ieder geval op want afgelopen week kwam ook al deze pina colada taart online! Niet dat je beide recepten ook maar enigszins met elkaar kan vergelijken, maar toch. Kokos is een dingetje deze week haha. Hopelijk hou jij dus ook van kokos, maar is dat niet het geval dan kook je deze havermout gewoon in andere (plant)aardige melk, no problem en vast nét zo lekker!

kokos havermout

Warm fruit
Het warme fruit maakt het extra voedzaam en lekker. Het recept staat al op mijn blog, ik gebruikte namelijk deze blauwe bessensaus, maar je kunt ook wat diepvriesfruit in de magnetron verwarmen en het daarna zoeten. Zeker als je minder tijd hebt een prima alternatief.

Wat heb je nodig?

  • 200 ml plantaardige kokosmelk (geen blik!)
  • 40-50 gram havermoutvlokken
  • 2-3 eetlepels blauwe bessensaus
  • optioneel: kokosrasp of -vlokken
  • optioneel: extra zoetmiddel naar keuze *

* het gezoete warm fruit maakt het zoet genoeg, zeker omdat de kokosmelk ook al zoet is. Ik vond het bij deze kokos havermout niet nodig om het extra te zoeten, maar doe lekker wat je zelf lekker vind!

Verwarm de melk met de havermout en kook in. Doe het warme fruit of de blauwe bessensaus in een pot en doe er de gekookte havermout bij. Eventueel kan dit uiteraard ook in een schaaltje. Garneer eventueel nog met wat kokos en meng door elkaar!

kokos havermout

(Serveer)tip
Voor meerdere personen verdubbel je voor deze kokos havermout gewoon de ingrediënten. Geen tijd om de havermout te koken? Je kunt er ook overnight oats van maken, zet het de avond van tevoren in de koelkast en serveer daarna met het fruit. Volg jij Essiehealthylife al op Pinterest? Hier kun je je eigen inspiratieborden maken van alle recepten welke jij een keer wil maken, doen! Is leuk!

Liefs Ester

2 Comments

  1. ziet er allemaal goed en lekker uit, groeten

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*