kwarkontbijt met fruit

Koninklijk kwarkontbijt met fruit

Soms hoeft je ontbijt helemaal niet “fancy” te zijn. Soms is een bakje kwark gewoon goed genoeg. Wel met een Koninklijke twist voor Koningsdag: rood-wit-blauw kwarkontbijt!

Simpel is lekker
Alhoewel ik regelmatig nieuwe baksels en fancy ontbijtjes verzin, maak en uitwerk kan ook ik genieten van een lekker bakje kwark. Zeker als ik de dag ervoor een beetje gezondigd heb is dit vaak wat ik eet. Is het wel iets voor mijn blog? Ja zeker! Want ik vind dat ook simpele alledaagse ontbijtjes passen. Ook dit kwarkontbijt dus! Soms is dat gewoon nét zo lekker.

kwarkontbijt met fruit

Granaatappelpitjes zijn mega gezond
Ik combineer mijn ontbijt over het algemeen met fruit. Banaan en blauwe bessen zijn hier nog steeds favoriet, maar ik hou van afwisseling. Omdat het bijna Koningsdag is, ik ga lekker dansjes doen op Supersized Kingsday, besloot ik een rood-wit-blauw ontbijt te maken met granaatappelpitjes. Granaatappels bevatten veel kalium en vitamine C. Bovendien bevatten ze nog meer polyfenolen dan rode wijn en groene thee. Polyfenolen zijn krachtige antioxidanten. Win-win dus in dit koolhydraatarme ontbijt.

Wat heb je nodig?

  • 200-250 gram (magere) kwark
  • handje granaatappelpitjes
  • handje blauwe bessen
  • optioneel: zoetmiddel naar keuze

Nou eigenlijk hoef ik je helemaal niet uit te leggen hoe dit kwarkontbijt klaargemaakt moet worden. What you see is what you get: kwark in een bakje doen, fruit erover verdelen en eventueel zoeten. Ik deed dit met flavdrops witte chocoladesmaak dit keer 😉

kwarkontbijt met fruit

(Serveer)tip
Je kunt er uiteraard ook altijd nog iets van granola of noten aan toevoegen mocht je houden van een bite. Voor meer ontbijtinspiratie kijk bij deze rubriek op mijn website of volg mijn gezonde ontbijtjes bord op Pinterest! Alvast enorm veel plezier op Koningsdag, wat je ook gaat doen. Wellicht zie ik jullie op Superzised op Aquabest? Ik ga de hele dag dansjes doen voor de Koning!

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*