koolhydraatarme-kokospoffertjes

Kokospoffertjes met fruit – koolhydraatarm

Poffertjes… Jeugdsentiment! Deze kokospoffertjes doen niet onder voor andere varianten alleen zijn ze een stuk gezonder. Deze passen zelfs in een koolhydraatarm, lactosevrij, paleo of glutenvrij dieet. Gezond dus, dat is de nummer 1 conclusie 😉

Poffertjes lover
Ik eet ze regelmatig, zeker sinds ik een poffertjespan heb. Mocht je niet in het bezit zijn van zo’n pan: no problem! Je kunt deze kokospoffertjes heel eenvoudig omtoveren tot kokospannenkoekjes. Dan kun je een normale koekenpan gebruiken. Zelf ben ik enorm fan van deze van BK! Pannenkoekjes zijn namelijk net zo favoriet hier in huis dus ook ik bak ze regelmatig.

koolhydraatarme-kokospoffertjes
Waarom kokosmeel?
Kokosmeel is zacht meel van gedroogd kokosvlees. Het is glutenvrij en bevat stukken minder koolhydraten dan andere meelsoorten. Daarnaast is het ook nog eens glutenvrij. Het geeft gerechten gelijk een lichtzoete smaak. Waar ik vroeger echt geen liefhebber was van kokos vind ik het nu heerlijk!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • 1,5 eetlepel kokosmeel
  • 2 volle eetlepels kokosyoghurt *
  • 1 ei
  • (kokos)olie om in te vetten
  • optioneel: zoetmiddel en topping

* eventueel te vervangen voor gewone yoghurt of kwark. Kies welke jij lekker vind!

Meng de ingrediënten. Het beslag moet een beetje lobbig zijn, is het te hard, voeg dan wat yoghurt toe, is het te vloeibaar dan een beetje kokosmeel. Let op: kokosmeel absorbeert enorm gebruik dus kleine hoeveelheden!! Verwarm de poffertjespan en vet het in met kokosolie. Zet het vuur laag en bak de kokospoffertjes goudbruin. Zodra de bovenkant wat begint te bubbelen kun je de poffertjes omdraaien.

koolhydraatarme-kokospoffertjes
(Serveer)tip
Dit beslag is genoeg voor 1 portie, zeker als je er nog wat vers of diepvriesfruit bij serveert. Ik gebruikte suikervrije poedersuiker als garnering en zoetmiddel, maar je kunt uiteraard variëren. Kies gewoon wat je zelf lekker lijkt. Eventueel kun je ook meerdere porties maken. In de koelkast kun je de poffertjes ongeveer 2-3 dagen bewaren. Warm ze op als je ze gaat eten of eet ze koud. Ik heb al meer variaties met kokosmeel op mijn blog staan. Wat denk je bijvoorbeeld van deze spinazie kokosmeel pannenkoekjes? Genieten zonder schuldgevoel!

Liefs Ester

Laat een reactie achter!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*