koolhydraatarme pindakaas cheesecake

Koolhydraatarme pindakaas cheesecake

Pas geleden ontving ik de hele collectie pindakaas van Mr. Kitchen om eens uit te proberen. Wat moet je in een eenpersoons huishouden met zoveel pindakaas? Bakken dus! Een koolhydraatarme pindakaas cheesecake dit keer.

Not so healthy
Pindakaas is helemaal niet zo ongezond, zeker niet als je de juiste gebruikt, zonder toevoegingen, maar helaas heeft deze dat wel. Niet erg, balance is the key, en omdat ik het zonde vind om alles weg te gooien heb ik een 80-20 recept bedacht. Deze pindakaas bevat namelijk naast palmolie (dat kan beter…!) ook suiker. Maar lekker is het! Dus mocht je een guilty pleasure zoeken én ook nog eens een pindakaaslover zijn dan kan ik je deze van harte aanbevelen 😉

koolhydraatarme pindakaas cheesecake

Koolhydraatarm
De balans zit hem in de koolhydraatarm. Zo heb ik yoghurt gebruikt en heeft deze cheesecake geen bodem. Toch nog best een beetje verantwoord dan toch? Mocht je het helemaal verantwoord willen doen, gebruik je gewoon pindakaas zonder toevoegingen. Voor deze pindakaas cheesecake gbruikte ik een bakvorm van 18 cm en bakte het in de airfryer. Oven kan ook!

Wat heb je nodig?

  • 400 gram Griekse yoghurt (10% is het lekkerst!)
  • 2 eieren
  • 50 gram tapiocameel of 40 gram kokosmeel
  • 100 gram pindakaas
  • zoetmiddel naar keuze *

* ik gebruikte Stevia druppels/flavdrops smaak karamel

Meng de yoghurt met de eieren in een kom (hoeft niet met een keukenmachine!) en voeg de pindakaas toe. Is de pindakaas hard? Smelt het dan even op laag vuur op een pannetje of in de magnetron. Meng goed door elkaar en voeg dan de meel toe. Meng tot een beslag en zoet naar smaak. Bak de pindakaas cheesecake vervolgens 35 minuten in de airfryer op 165 graden. Voorverwarmen hoeft niet! Geen airfryer? Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de cheesecake ongeveer 50-55 minuten. Het is gaar als de bovenkant goudbruin is verkleurd. Laat afkoelen en zet vervolgens ongeveer 4 uur in de koelkast.

koolhydraatarme pindakaas cheesecake

(Serveer)tip
Je kunt deze cheesecake ongeveer 4-5 dagen bewaren in de koelkast. Ik bestrooide het nog met wat suikervrije poedersuiker en at het met homemade blauwe bessensaus. Dit is 1 van mijn favoriete toppings in de herfst/winter!! Zo lekker! Geniet ervan!

Liefs Ester

3 Comments

  1. Oh wat een heerlijk recept! Dit ga ik in het nieuwe jaar zeker een keer proberen!

  2. Hoi ester!
    Ik wil even mijn complimenten geven aan je recepten! Ik heb nu 2 recepten van je gemaakt en ik ben echt fan van je geworden! Ik ben diabeet type 1 en ben op dit moment zwanger en mag helaas niet snoepen wanneer ik wil omdat dit niet goed is voor mijn waardes en dus uiteindelijk niet goed voor de baby. Ik heb nu je pindakaas cheesecake gemaakt en de taart met appel kwark en havermout! Heel lekker allemaal en zo makkelijk te maken! Ik heb nu alweer zin om iets te maken haha! Gr. Marieke

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*