koolhydraatarme speculaas cheesecake

Koolhydraatarme speculaas cheesecake met bessen

Ik ben duidelijk in de “bak Sinterklaas recepten” mood. Dit keer een gezonde koolhydraatarme cheesecake. Een speculaas cheesecake om precies te zijn die je bakt in de airfryer of oven!

Cheesecake zonder bodem
Ik maakte deze speculaas cheesecake zonder bodem. En mocht je denken dat bij mij altijd alle baksels lukken? Nope! Ik gebruikte de 1e keer namelijk een veel te kleine bakvorm (tip: gebruik niet die van 12 cm ;-)). Gevolg: ontplofte cheesecake en de smaak was ook niet echt top. Omdat ik niet zomaar opgeef bakte ik er dus gelijk nog 1. Dit keer in een 18 cm hoge vorm zodat het geen probleem was dat het iets omhoog kwam en ik maakte het iets zoeter en deed er meer eiwitten in. Deze was top!

koolhydraatarme speculaas cheesecake
SpeculaassmaakΒ 
Ik hou van smaken als karamel, chocolade, vanille, kaneel, maar ook enorm van speculaas. Het is zoet en kruidig tegelijk en past zo enorm bij deze tijd van het jaar. Eigenlijk op ieder moment van de dag. Ik heb bijvoorbeeld deze speculaas poffertjes al een paar keer als ontbijt gemaakt de afgelopen week, zo lekker en ook al door heel veel mensen bezocht dat recept afgelopen week. Terug naar deze cheesecake, ik voegde wat blauwe bessen uit de diepvries om de speculaas cheesecake een beetje frisser te maken. Lekkere combinatie!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram roomkaas light
  • 150-200 gram magere kwark
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepel speculaaskruiden
  • 20 gram eiwitpoeder *
  • maple syrup flavdrops naar smaak **
  • Optioneel: blauwe diepvries bessen

* ik gebruikte naturel, dus zonder smaak. Eventueel te vervangen voor bloem of meel
* ** ik ben echt fan van deze suikervrije flavdrops (nee nog steeds word ik niet gesponsord jammer genoeg haha) je kunt uiteraard ook ieder ander zoetmiddel gebruiken

Mix de roomkaas met de kwark en het ei tot een romig geheel en voeg hier de speculaaskruiden en het eiwitpoeder aan toe. Breng op smaak met de maple flavdrops en giet in de bakvorm. Ik verdeelde er 2 handjes diepvries bessen overheen. Bak in de airfryer op 160 graden in 32 minuten gaar. Voorverwarmen hoeft niet. Geen airfryer? In de oven kan ook, verwarm deze dan voor op 160 graden en bak 55-60 minuten. Let op: baktijden kunnen per airfryer/oven verschillen. De cheesecake is gaar als de bovenkant goudbruin is verkleurd. Het mag nog lichtjes wiebelen. Word de bovenkant te donker? Dek de taart dan even af. Laat volledig afkoelen en plaats vervolgens zeker 4 uur in de koelkast, beter nog een nacht.

koolhydraatarme speculaas cheesecake
(Serveer)tip
Super lekker als ontbijttaart of bij de koffie of thee op pakjesavond! Ik haalde 6 stukken uit deze taart, afhankelijk hoe groot je snijd uiteraard. Je kunt de speculaas cheesecake ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren. Voor meer ideeΓ«n voor pakjesavond check deze rubriek of pin je favoriet vanaf dit bord op Pinterest.

Liefs Ester

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*